Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Έξι πολιτικά κόμματα χαιρέτησαν τη δήλωση των G7 υπέρ της αποχώρησης των ξένων στρατών

Λιβύη: Έξι πολιτικά κόμματα χαιρέτησαν τη δήλωση των G7 υπέρ της αποχώρησης των ξένων στρατών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Νάτζλα Μανγκούς, Ομάδα G7,

Έξι πολιτικά κόμματα της Λιβύης εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομάδα των Επτά πιο αναπτυγμένων χωρών (G7), στην οποία οι G7 δηλώνουν την υποστήριξή τους στη διεξαγωγή των λιβυκών εκλογών στην προκαθορισμένη ημερομηνία του Δεκεμβρίου 2021 και επίσης ζητούν την απόσυρση όλων των ξένων και μισθοφορικών στρατιωτικών δυνάμεων από τη Λιβύη, μεταδίδει το Libya Review.

Τα έξι λιβυκά πολιτικά κόμματα αναφέρουν ότι η ανακοίνωση των G7 είναι σύμφωνη με τα αιτήματα του λαού της Λιβύης για διεξαγωγή των εκλογών στην προγραμματισμένη ημερομηνία της 24ης Δεκεμβρίου 2021 και χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

Τα ίδια λιβυκά κόμματα επιβεβαιώνουν την πλήρη υποστήριξή τους στη ειλικρινή και πατριωτική θέση της υπουργού Εξωτερικών της Λιβύης, Νάτζλα Μάνγκους, αναφορικά με την ανάγκη να εγκαταλείψουν τη χώρα όλες οι ξένες δυνάμεις και οι μισθοφόροι, για να διασφαλιστεί η λιβυκή εθνική κυριαρχία.

Ζητάνε επίσης από το (μεταβατικό) Προεδρικό Συμβούλιο και την (μεταβατική) Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU) να λάβουν μια ενιαία θέση υπέρ της διασφάλισης της εθνικής κυριαρχίας και ζητούν από την εκτελεστική Αρχή να αναλάβει την ευθύνη για την προστασία των μελών της κυβέρνησης και να καταδικάσει τις απειλές εναντίον τους.

Τα έξι λιβυκά κόμματα υπογραμμίζουν ότι, η παρουσία ξένων δυνάμεων στο λιβυκό έδαφος δεν έχει την έγκριση του λαού της Λιβύης και δεν έχει εγκριθεί από το κοινοβούλιο της Λιβύης και καταγγέλλουν τις προσπάθειες ορισμένων παρατάξεων (σ.σ. φιλοτουρκικών και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας) να νομιμοποιήσουν την παρουσία των ξένων δυνάμεων στη Λιβύη.

Τα έξι πολιτικά κόμματα της Λιβύης είναι:

The Civil Democratic Caucus

The Libya Revival Bloc

Al-Wasat Youth Movement

Libyan National Movement

The National Center Party

The Libyan Youth Movement

Σχετικά άρθρα