ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουρτς: Στόχος σε ένα χρόνο να γυρίσουν στη εργασία πάνω από 500.000 Αυστριακοί

Κουρτς: Στόχος σε ένα χρόνο να γυρίσουν στη εργασία πάνω από 500.000 Αυστριακοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Σεμπάστιαν Κουρτς, Σύνοδος Κορυφής,

«Η βάση για ένα ισχυρό κράτος πρόνοιας, για ασφαλείς θέσεις εργασίας και για ένα επιτυχημένο οικονομικό κόμβο είναι η νίκη επί της πανδημίας», τονίζει σε δηλώσεις του ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, με την ευκαιρία της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκίνησε στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

Ο Κουρτς εμφανίστηκε «εξαιρετικά αισιόδοξος» ότι περισσότεροι άνθρωποι θα βρουν ξανά δουλειά στην Αυστρία, σημειώνοντας:

«Θέλουμε μέχρι μέσα σε ένα χρόνο να επιστρέψουμε στην απασχόληση πάνω από 500.000 ανθρώπους».

Ώθηση στην απασχόληση με «πράσινο διαβατήριο»

Σύμφωνα με τον αυστριακό καγκελάριο, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα αφορά κυρίως το «πράσινο διαβατήριο» που μπορεί να είναι ένα «τούρμπο» για εργασία και απασχόληση στην Αυστρία και το οποίο θα εισαχθεί στις 19 Μαΐου ως κάρτα εισόδου για πρόσβαση σε διάφορους τομείς.

«Αυτό το διαβατήριο πρέπει επίσης να έρθει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την ελευθερία ταξιδιού» συμπλήρωσε.

Τόσο ο καγκελάριος – ο οποίος θεωρεί θετική την προγραμματιζόμενη δήλωση της ΕΕ για την Κοινωνική Ένωση προς την κατεύθυνση υψηλότερων κοινωνικών προτύπων σε ολόκληρη την Ευρώπη – όσο και ο υπουργός Εργασίας Μάρτιν Κόχερ συνεχίζουν να επικρίνουν την αμφιλεγόμενη οδηγία για τους ελάχιστους μισθούς της ΕΕ.

«Το καλοπροαίρετο δεν είναι πάντα καλό» επισημαίνει ο υπουργός Εργασίας, προσθέτοντας ότι η Αυστρία συμφώνησε με άλλες χώρες με μια καλά αναπτυγμένη κοινωνική εταιρική σχέση, ότι αυτή η αυτονομία πρέπει να διασφαλιστεί, και αυτό στην τρέχουσα πρόταση δεν είναι ακόμη σίγουρο.

Σχετικά άρθρα