Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μόντι δίνει 1,8 δισ. για νέο κοινοβούλιο και πρωθυπουργική κατοικία ενώ οι Ινδοί πεθαίνουν

Ο Μόντι δίνει 1,8 δισ. για νέο κοινοβούλιο και πρωθυπουργική κατοικία ενώ οι Ινδοί πεθαίνουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ινδία, Ναρέντρα Μόντι,

Tην ώρα που η Ινδία δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία, καθημερινά πεθαίνουν περίπου 4.000 άνθρωποι και τα νοσοκομεία ξεμένουν από οξυγόνο, ο Πρωθυπουργός της χώρας εμμένει σ’ ένα κολοσσιαίο κατασκευαστικό έργο στο οποίο περιλαμβάνεται η ριζική ανακαίνιση του κοινοβουλίου και η κατασκευή νέας πρωθυπουργικής κατοικίας.

Το γιγαντιαίο αυτό έργο αναμένεται να στοιχίσει 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά ο Ναρέντρα Μόντι δεν βρίσκει κανέναν λόγο να το σταματήσει, τουλάχιστον προσωρινά μέχρι η χώρα του να ξεπεράσει την πρωτοφανή υγειονομική και ανθρωπιστική κρίση.

Η εμμονή του Ινδού ηγέτη έχει εξοργίσει τόσο τους πολίτες όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία καλούν μάταια τον Πρωθυπουργό να αλλάξει ρότα και να επενδύσει τα χρήματα αυτά σε υποδομές Υγείας αλλά και στον εμβολιασμό των Ινδών.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το κατασκευαστικό έργο που θέλει να ολοκληρώσει ο Μόντι καταλαμβάνει συνολικά 86 στρέμματα και κρίνεται απαραίτητο καθώς τα περισσότερα από τα κυβερνητικά κτίρια είναι πολύ παλιά.

Σ’ αυτό αναμένεται να εργαστούν περίπου 47.000 εργάτες ενώ τα πρώτα οικήματα (μεταξύ αυτών το νέο κοινοβούλιο και η νέα πρωθυπουργική κατοικία) αναμένεται να είναι έτοιμα τον Νοέμβριο του 2022.

Το έργο έχει λάβει έγκριση και από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Όλο αυτά έγιναν βέβαια προτού το δεύτερο κύμα της πανδημίας χτυπήσει αλύπητα τη χώρα.

Σχετικά άρθρα