Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νετανιάχου απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση και επέστρεψε την εντολή στον ΠτΔ

Ο Νετανιάχου απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση και επέστρεψε την εντολή στον ΠτΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Ναφτάλι Μπένετ, Ρέουβεν Ρίβλιν,

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση για τρίτη φορά σε δύο χρόνια, καθώς η εντολή που είχε σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν έληξε την Τρίτη το βράδυ.

Ο Νετανιάχου είχε διορία μέχρι τα μεσάνυχτα να ζητήσει παράταση δύο εβδομάδων της εντολής του από τον Ριβλίν.

Αντ ‘αυτού, δημοσίευσε μια δήλωση τρία λεπτά πριν από τη λήξη της προθεσμίας, στην οποία κατηγορεί τον αρχηγό του δεξιού κόμματος «Γιαμίνα», Ναφτάλι Μπένετ, «λόγω της άρνησης του Μπένετ να δεσμευτεί να σχηματίσει μόνο δεξιά κυβέρνηση, η οποία σίγουρα θα οδηγούσε στο σχηματισμό κυβέρνησης με την προσθήκη επιπλέον βουλευτών, ο πρωθυπουργός επέστρεψε την εντολή στον πρόεδρο», αναφέρει η δήλωση.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατηγορεί τον Ναφτάλι Μπένετ ότι εξαιτίας της άρνησής του να δεσμευτεί αποκλειστικά σε μια συγκυβέρνηση των κομμάτων της δεξιάς αποθάρρυνε μικρότερα δεξιά κόμματα να συνταχθούν σε μία τέτοια προοπτική, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης εθνικής ενότητας, μια εξέλιξη που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός «ξορκίζει» ως καταστροφική επιστροφή της αριστεράς στην εξουσία.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρίβλιν εξέδωσε με τη σειρά του ανακοίνωση, η οποία αναφέρει:

«Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ο Νετανιάχου ενημέρωσε το Προεδρικό Μέγαρο ότι δεν ήταν σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση και έτσι επέστρεψε την εντολή στον πρόεδρο».

Η δήλωση προσθέτει ότι την Τετάρτη το πρωί, ο Ρίβλιν θα επικοινωνήσει με τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κνεσέτ σχετικά με τη συνέχιση της διαδικασίας σχηματισμού κυβέρνησης.

Έμπειροι Ισραηλινοί πολιτικοί συντάκτες μεταδίδουν ότι τώρα ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα επικεντρωθεί στην υπονόμευση σχηματισμού άλλης συμμαχικής κυβέρνησης, ώστε η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές το φθινόπωρο και μέχρι τότε να παραμείνει στον πρωθυπουργικό θώκο.

Σχετικά άρθρα