Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα πολύνεκρη επίθεση Ουιγούρων (Τούρκων) στην Κίνα

Νέα πολύνεκρη επίθεση Ουιγούρων (Τούρκων) στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Κίνα, Ουιγούροι, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Νέο τρομοκρατικό χτύπημα των Ουιγούρων, μιας φυλής Τούρκων, στην Κίνα είχε απολογισμό 50 νεκρούς και 54 τραυματίες.

Οι Ουιγούροι (Τούρκοι) ισλαμιστές, που πλέον συνδέονται και με το Ισλαμικό Κράτος, εξαπέλυσαν σοβαρή τρομοκρατική επίθεση την Κυριακή στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας.

Την Πέμπτη κρατικό διαδικτυακό πόρταλ ανέφερε ότι 40 «ταραχοποιοί», έξι πολίτες και τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το πόρταλ Tianshan, υπήρξαν δύο εκρήξεις την Κυριακή το απόγευμα στις 17:00 σε ισάριθμα αστυνομικά τμήματα, σε υπαίθρια αγορά και στην είσοδο καταστήματος.

Οι «ταραχοποιοί» είτε ανατινάχθηκαν είτε σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά. Οι τραυματίες μεταξύ των πολιτών έφθασαν τους 54, ενώ δύο «ταραχοποιοί» συνελήφθησαν.

Ο κύριος ύποπτος για τα γεγονότα είναι ο Μαμάτ Τουρσούν, ο οποίος «λειτουργούσε ως εξτρεμιστής από το 2003».

Η Κίνα κατηγορεί συνήθως για τις επιθέσεις στην περιοχή Ουιγούρους (Τούρκους) εξτρεμιστές οι οποίοι έχουν συνδεθεί πλέον με το Ισλαμικό Κράτος.

Η βία κλιμακώνεται τους τελευταίους μήνες στην συγκεκριμένη επαρχία. Πρόκειται για το δυτικό άκρο της Κίνας, το οποίο αποτελεί τον τόπο κατοικίας της μουσουλμανικής μειονοτικής ομάδας των Ουιγούρων (Τούρκων).

Ουιγούροι (Τούρκοι) από την πλευρά τους τονίζουν ότι η αυταρχική κινεζική κυριαρχία στην περιοχή προκαλεί οργή και βία στις τοπικές κοινότητες.

Σχετικά άρθρα