Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρή η 51χρονη Πρώτη Γραμματέας της Ελβετικής Πρεσβείας στην Τεχεράνη – Έπεσε από πολυώροφο κτίριο

Νεκρή η 51χρονη Πρώτη Γραμματέας της Ελβετικής Πρεσβείας στην Τεχεράνη – Έπεσε από πολυώροφο κτίριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ελβετία, Ελβετική Πρεσβεία, Ιράν,

Η πρώτη γραμματέας της Ελβετικής Πρεσβείας στην Τεχεράνη βρέθηκε νεκρή την Τρίτη μετά την πτώση της από ένα πολυώροφο κτίριο όπου ζούσε στο βόρειο τμήμα της πόλης, σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών (FDFA) δήλωσε ότι ένας υπάλληλος στην πρεσβεία του στο Ιράν πέθανε από ατύχημα, χωρίς να ταυτοποιήσει το θύμα.

«Το FDFA και ο επικεφαλής του ομοσπονδιακός σύμβουλος (σ.σ. υπουργός Εξωτερικών) Ινιάτσιο Κασίς (Ignazio Cassis) είναι συγκλονισμένοι από τον τραγικό θάνατο και εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια», ανέφερε.

Ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Ιράν, Μοτζτάμπα Χαλεντί (Mojtaba Khaledi), δήλωσε ότι το πτώμα της διπλωμάτη βρέθηκε από έναν κηπουρό, αφού ένας υπάλληλος που έφτασε στο διαμέρισμά της νωρίς την Τρίτη παρατήρησε ότι έλειπε, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Αυτό το άτομο ήταν η πρώτη γραμματέας της ελβετικής πρεσβείας», δήλωσε ο Χαλεντί στο πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

«Η αιτία της πτώσης της δεν έχει ακόμη καθοριστεί», είπε στο Fars.

Η διπλωμάτης ήταν 51 ετών, ανέφερε το ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Άλλα δημοσιεύματα θέλουν την ηλικία της στα 52.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ILNA είπε ότι ζούσε στον 18ο όροφο ενός κτιρίου στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας.

Η Ελβετία εκπροσωπεί τα διπλωματικά συμφέροντα των ΗΠΑ στο Ιράν από τότε που η Ουάσιγκτον και η Τεχεράνη διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις λίγο μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο Ελβετός υπουργός Εξωτερικών Ινιάτσιο Κασίς επισκέφθηκε το Ιράν για να ενισχύσει τους δεσμούς και για να σηματοδοτήσει 100 χρόνια ελβετικής διπλωματικής παρουσίας στην Τεχεράνη. Η επίσκεψή του συνέπεσε επίσης με 40 χρόνια εκπροσώπησης των συμφερόντων των ΗΠΑ στη χώρα.

Σχετικά άρθρα