Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό υπουργείο Γεωργίας διαψεύδει ότι ο Μπιλ Γκέιτς αγόρασε μεγάλες γεωργικές εκτάσεις στην Ανατ. Θράκη

Το τουρκικό υπουργείο Γεωργίας διαψεύδει ότι ο Μπιλ Γκέιτς αγόρασε μεγάλες γεωργικές εκτάσεις στην Ανατ. Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγροτεμάχια, Αγρότες, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Μπιλ Γκέιτς, Τουρκία,

Το τουρκικό υπουργείο Γεωργίας και Δασών αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι ο ιδρυτής της Microsoft και δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς αγόρασε γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή της (ανατολικής) Θράκης, ανέφερε η διαδικτυακή πύλη ειδήσεων T24 στις 24 Απριλίου.

Οι ισχυρισμοί προέκυψαν όταν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν ότι το τουρκικό Υπουργείο Γεωργίας και Δασών πραγματοποίησε μια κοινή εργασία με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates για τη γεωργική ανάπτυξη.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Oktay Gaytancıoğlu έφερε το ζήτημα στην ημερήσια διάταξη του κοινοβουλίου, καταθέτοντας κοινοβουλευτική ερώτηση.

Ο Gaytancıoğlu ρώτησε το υπουργείο Γεωργίας και Δασών εάν έχει επιτευχθεί συμφωνία με το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Γκέιτς.

Στην απάντησή του, το υπουργείο δήλωσε ότι εκπρόσωποι του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates τους επισκέφτηκαν στις 9 Δεκεμβρίου 2018 και ότι οι δύο πλευρές αντάλλαξαν ιδέες σε τομείς πιθανής συνεργασίας.

«[Αλλά] Δεν έχει υπογραφεί πρωτόκολλο ή συμφωνία. Δεν υπάρχει συμφωνία συνεργασίας που συνήφθη με το ίδρυμα.

»Δεν υπάρχει κοινή εργασία που πραγματοποιείται με το ίδρυμα», ανέφερε το υπουργείο.

Ο Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης ιδιοκτήτης γεωργικής γης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του περιοδικού The Land Report των ΗΠΑ.

Ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κατέχει σήμερα 242.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης σε δεκαοκτώ πολιτείες.

Παρόλο που δεν είναι σαφές γιατί ο Γκέιτς έχει επενδύσει σε τόσο μεγάλα εδάφη στις ΗΠΑ, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates επικεντρώνεται στη γεωργική ανάπτυξη στις φτωχότερες χώρες.

Σχετικά άρθρα