Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα «γενική αμνηστία» από τον Άσαντ την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σαπίζουν στις φυλακές του

Νέα «γενική αμνηστία» από τον Άσαντ την ώρα που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι σαπίζουν στις φυλακές του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία,

Ο επικεφαλής του συριακού καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ εξέδωσε την Κυριακή 2 Μαΐου νομοθετικό διάταγμα αρ. 13 για το 2021, με το οποίο χορηγεί «γενική αμνηστία» για μία σειρά παραβάσεων που διαπράχθηκαν πριν από τις 2 Μαΐου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) σημειώνει ότι, η νέα «γενική αμνηστία» έρχεται πριν τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου και ενώ το συριακό καθεστώς δεν δίνει πληροφορίες για το τι απέγιναν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που συνελήφθησαν και αγνοούνται.

Σύμφωνα με στοιχεία του SOHR, 968.651 άνθρωποι, οι 154.984 γυναίκες, συνελήφθησαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας του καθεστώτος από την αρχή της «Συριακής Επανάστασης», ενώ ο αριθμός των αμάχων που πέθαναν από βασανιστήρια στις φυλακές του καθεστώτος από την αρχή της «Συριακής Επανάστασης» έχει φτάσει σε 16.256 θανάτους, όλα τεκμηριωμένα με ονόματα: 16.067 άνδρες και νεαροί άνδρες, 125 ανήλικοι και 64 γυναίκες άνω των δεκαοκτώ ετών.

Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν, εκτελέστηκαν ή και πέθαναν σε φυλακές του καθεστώτος ξεπέρασαν τα 105.297 άτομα.

Πάνω από το 83% του συνολικού αριθμού των θανάτων σκοτώθηκαν ή και πέθαναν στις φυλακές μεταξύ Μαΐου 2013 και Οκτωβρίου 2015.

Οι πηγές του SOHR επιβεβαίωσαν επίσης ότι περισσότεροι από 30.000 κρατούμενοι σκοτώθηκαν μόνο στη διαβόητη φυλακή του Σεντάγια, ενώ το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό δολοφονιών σημειώνεται στα κρατητήρια και στις φυλακές της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόσφατος αριθμός κρατουμένων στις φυλακές του καθεστώτος και των εξαφανισμένων προσεγγίζει περίπου τους 280.416 ανθρώπους:

152.342 άνθρωποι κρατούνται σε φυλακές του καθεστώτος, συμπεριλαμβανομένων 41.293 γυναικών.

128.074 άνθρωποι εξαφανίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων 20.315 γυναικών.

Σχετικά άρθρα