Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ταρτούς 20 νεαροί Σύροι πριν φύγουν λαθραία με προορισμό την Κύπρο

Συνελήφθησαν στο λιμάνι της Ταρτούς 20 νεαροί Σύροι πριν φύγουν λαθραία με προορισμό την Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Λαθρομετανάστες, Πρόσφυγες, Συρία, Ταρτούς (Ανταράδος),

Οι συριακές Αρχές συνέλαβαν πριν λίγες ημέρες σχεδόν 20 νεαρούς από την κωμόπολη Κανακέρ, νοτιοδυτικά της Δαμασκού, ενώ ετοιμάζονταν να περάσουν λαθραία με σκάφος από τη Συρία στην Κύπρο, από το λιμάνι της Ταρτούς, σύμφωνα με «αξιόπιστες πηγές» που επικαλείται το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Οι περισσότεροι νεαροί καταζητούνταν από τη συριακή Αστυνομία ή ήταν λιποτάκτες και λέγεται ότι είχαν δωροδοκήσει με σημαντικά χρηματικά ποσά στρατιωτικούς αξιωματούχους για να τους αφήσουν να φύγουν με προορισμό την Κύπρο. Η τύχη των συλληφθέντων παραμένει προς το παρόν άγνωστη.

Το Κανακέρ είχε προσχωρήσει στη συριακή εξέγερση, το 2016 όμως συνθηκολόγησε με το συριακό καθεστώς.

Στη μικρή αυτή πόλη, που είναι προάστιο της Δαμασκού, έχουν επιβληθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Πρόσφατα, στις 24 Απριλίου, αντιπροσωπεία της ρωσικής στρατονομίας και αξιωματικοί της 4ης Μεραρχίας του συριακού στρατού συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία των κατοίκων της πόλης.

Η αντιπροσωπεία των κατοίκων ζήτησε από το καθεστώς αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, άρση των αυστηρών μέτρων ασφαλείας και απελευθέρωση των συμπολιτών τους που κρατούνται στις φυλακές.

Το καθεστώς δεσμεύτηκε να απελευθερώσει τους κρατούμενους που δεν εμπλέκονται σε δολοφονίες και ζήτησε οι νεαροί της πόλης να μην συμμετάσχουν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις κατά τις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου.

Είναι αναμενόμενο να επικρατεί δυσαρέσκεια στις περιοχές που ελέγχει το καθεστώς Άσαντ, δυσαρέσκεια που τροφοδοτεί προσφυγικές ροές.

Σχετικά άρθρα