Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμερικανικό Προξενείο Ερμπίλ: Παραμένουμε δεσμευμένοι δίπλα στους Πεσμεργκά στο πόλεμο κατά του ISIS

Αμερικανικό Προξενείο Ερμπίλ: Παραμένουμε δεσμευμένοι δίπλα στους Πεσμεργκά στο πόλεμο κατά του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμερικανική Πρεσβεία, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζιχαντιστές,

Το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ στην ιρακινοκουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ εξέδωσε ανακοίνωση την Κυριακή μετά τον θάνατο τριών Κούρδων στρατιωτών Πεσμεργκά σε μάχη με τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η αμερικανική διπλωματική αποστολή εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν και στις οικογένειες των πεσόντων Πεσμεργκά.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες να σταθούν δίπλα στους Πεσμεργκά και άλλες ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας για να διασφαλίσουν ότι το Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί πλήρως», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίς το Σάββατο, το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στις θέσεις της Πεσμεργκά στο μέτωπο της Πρίντε στα νότια της Ερμπίλ.

Μετά από μια έντονη μάχη, τρεις στρατιώτες Πεσμεργκά σκοτώθηκαν και δύο άλλοι τραυματίστηκαν.

Οι Κούρδοι ηγέτες εξέδωσαν ξεχωριστές ανακοινώσεις για να καταδικάσουν την επίθεση και να υπενθυμίσουν ότι το κενό ασφαλείας που έχει προκύψει στις αμφισβητούμενες περιοχές μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων των Πεσμεργκά και των δυνάμεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Ιράκ, έχει καταστεί καταφύγιο για τους τζιχαντιστές, ιδιαίτερα οι περιοχές γύρω από το Κιρκούκ.

Σχετικά άρθρα