Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι SDF εξάρθρωσαν πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που λάμβανε οδηγίες από την τουρκοκρατούμενη Αλ Μπαμπ

Οι SDF εξάρθρωσαν πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που λάμβανε οδηγίες από την τουρκοκρατούμενη Αλ Μπαμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Την Πέμπτη το βράδυ, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εξάρθρωσαν ένα κρυφό πυρήνα τζιχαντιστών, που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), στην πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας.

Το γραφείο Τύπου των SDF δημοσίευσε τις ομολογίες των συλληφθέντων, συμπεριλαμβανομένης του αρχηγού του πυρήνα, ο οποίος ομολόγησε τις δράσεις τους στην πόλη Ράκα κατά την τελευταία περίοδο.

Στις τρομοκρατικές ενέργειες του πυρήνα περιλαμβάνεται μία επίθεση σε ένα στρατιωτικό όχημα και η στόχευση δημοσίων κτιρίων και ορισμένων ζωτικών εγκαταστάσεων της πόλης.

Σύμφωνα με τις ομολογίες, ο πυρήνας έλαβε οικονομική υποστήριξη και στρατιωτικές οδηγίες από έναν καθοδηγητή με το όνομα «Αλ Σαγίμπ», ο οποίος ζει στην υπό τουρκική κατοχή συριακή πόλη Αλ Μπαμπ, ανατολικά της πόλης του Χαλεπίου.

Πριν λίγες ημέρες, οι κουρδικές δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας (Asayish) βρήκαν μια αποθήκη που χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή και αποθήκευση εκρηκτικών οβίδων και αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (κεντρική φωτογραφία) στην περιοχή Αλ Καράμα, 30 χλμ. ανατολικά της πόλης Ράκα.

Στα μέσα Απριλίου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εξάρθρωσαν ακόμα ένα πυρήνα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Ράκα, τα μέλη του οποίου σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν «επιχειρήσεις σαμποτάζ» κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού.

Σχετικά άρθρα