Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επικοινωνία Ομπάμα – Ερντογάν για το Ισλαμικό Κράτος

Επικοινωνία Ομπάμα – Ερντογάν για το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Μπάρακ Ομπάμα, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Συρία, Τουρκία,

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας ο Ομπάμα εξήρε το έργο που επιτελεί η Τουρκία στην υποδοχή των Κούρδων προσφύγων από τη Συρία και συζητήθηκαν τρόποι για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών αναφορικά με την αντιμετώπιση «της απειλής του Ισλαμικού Κράτους».

Οι κ. Ομπάμα και Ερντογάν συμφώνησαν να παραμείνουν σε στενή επαφή.

Την περασμένη Τετάρτη κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν υπερασπίστηκε σθεναρά το ρόλο της χώρας του στην αναζήτηση της «περιφερειακής ειρήνης» υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία είχε φιλοξενήσει 1,5 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία.
Η Άγκυρα μέχρι στιγμής εμφανίζεται απρόθυμη να συμμετάσχει στο διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών που επιχειρεί κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Την Τρίτη, πάντως ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα στηρίξει τον διεθνή συνασπισμό ανακοινώνοντας ότι η χώρα του μπορεί να παράσχει στρατιωτική ή επιμελητειακή υποστήριξη στην εκστρατεία εναντίον του «Ισλαμικού Κράτους», χωρίς πάντως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Σχετικά άρθρα