Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA): Απολύτως ασφαλής η Βεγγάζη για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA): Απολύτως ασφαλής η Βεγγάζη για τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βεγγάζη, Κυρηναϊκή, Λιβύη, Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA),

Η Γενική Διοίκηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαιρετίζει τη συνεδρίαση του προσωρινού υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU) στη Βεγγάζη, διαβεβαιώνοντας ότι η πόλη είναι ασφαλής.

Στην ανακοίνωση της Γενικής Διοίκησης του LNA επισημαίνεται ότι ορισμένα μέσα ενημέρωσης και λογαριασμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με εξτρεμιστικές οργανώσεις και εκείνους που δεν θέλουν να ενωθεί η Λιβύη και να επιτύχει η πολιτική διαδικασία, δημοσιεύουν ψευδείς και παραπλανητικές ειδήσεις ισχυριζόμενοι ότι η Βεγγάζη δεν είναι ασφαλής.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τέτοιες δημοσιεύσεις επιχειρούν να παρουσιάσουν ψευδώς την πόλη ως ταλαιπωρημένη, με στόχο την ακύρωση της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου της GNU και της επίσκεψης της κυβερνητικής αντιπροσωπείας στη Βεγγάζη.

Η Γενική Διοίκηση του LNA τονίζει ότι τέτοιες φήμες διαδίδονται από τους εχθρούς της Λιβύης και την ασφάλειά της, καθώς και από εκείνους που επιδιώκουν να χωρίσουν τη χώρα.

Δεν σέβονται τις επιτυχίες που έχουν σημειώσει οι Λίβυοι τους τελευταίους μήνες.

Η Γενική Διοίκηση του LNA δηλώνει ότι η Βεγγάζη είναι έτοιμη να δεχτεί αντιπροσωπείες υψηλού επιπέδου και θα διασφαλίσει την ασφάλεια στο υψηλότερο επίπεδο.

Αναφέρει επίσης ότι χαιρετίζει τη σύγκληση συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου της GNU σε οποιονδήποτε από τους τομείς υπό την ασφάλειά του, ιδίως στη Βεγγάζη, με πλήρη συντονισμό με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Γενική Διοίκηση του LNA τονίζει ότι οι Αρχές της GNU δεν πρέπει να μεταφέρουν μέλη ασφαλείας από άλλες πόλεις που ελέγχονται από πολιτοφυλακές όπου υπάρχει χάος ασφαλείας, ειδικά επειδή οι δυνάμεις ασφαλείας που βρίσκονται στις περιοχές που προστατεύονται από τις ένοπλες δυνάμεις (LNA) διαθέτουν έμπειρες τακτικές αστυνομικές δυνάμεις και υπηρεσίες ασφαλείας και υποστηρίζονται από καλά εκπαιδευμένες, προετοιμασμένες και οργανωμένες στρατιωτικές μονάδες.

Αναφέρεται επίσης ότι οι ένοπλες δυνάμεις (LNA) θα αντισταθούν σε εκείνους που προσπαθούν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Λιβύης και ότι δεν θα υποχωρήσουν από την οικοδόμηση ενός ισχυρού εθνικού στρατού ικανού να προστατεύσει την αξιοπρέπεια του έθνους και των πολιτών του.

Σχετικά άρθρα