Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιμπραήμ Καλίν: Οι Σύροι μισθοφόροι δεν φεύγουν από τη Λιβύη – Συνομιλίες με Αίγυπτο την επόμενη εβδομάδα

Ιμπραήμ Καλίν: Οι Σύροι μισθοφόροι δεν φεύγουν από τη Λιβύη – Συνομιλίες με Αίγυπτο την επόμενη εβδομάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ιμπραήμ Καλίν, Ισλαμιστές, Λιβύη, Νάτζλα Μανγκούς, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, δήλωσε ότι οι τουρκικές συνομιλίες με την Αίγυπτο την επόμενη εβδομάδα θα μπορούσαν να σφυρηλατήσουν μια νέα συνεργασία μεταξύ των περιφερειακών δυνάμεων και να βοηθήσουν τις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Λιβύη.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ιμπραήμ Καλίν είπε ότι οι αρχηγοί των υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς και οι υπουργοί Εξωτερικών και των δύο χωρών, έχουν έλθει σε επαφή, και μια τουρκική διπλωματική αποστολή θα επισκεφθεί την Αίγυπτο στις αρχές Μαΐου.

Πρόσθεσε: «Η επαναπροσέγγιση με την Αίγυπτο, σίγουρα θα βοηθήσει την κατάσταση ασφαλείας στη Λιβύη, διότι κατανοούμε πλήρως ότι η Αίγυπτος έχει μακρά σύνορα με τη Λιβύη και αυτό μπορεί μερικές φορές να αποτελέσει απειλή για την ασφάλεια της Αιγύπτου».

Ανέφερε ότι η Τουρκία θα συζητήσει την ασφάλεια στη Λιβύη με την Αίγυπτο και άλλες χώρες.

Ωστόσο, μετά από έκκληση του ΟΗΕ να εγκαταλείψουν τη χώρα όλες οι ξένες δυνάμεις, ο Καλίν είπε ότι θα μείνουν οι Τούρκοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι και οι οι Σύροι τζιχαντιστές μισθοφόροι.

«Έχουμε μια συμφωνία που εξακολουθεί να υφίσταται εκεί με την κυβέρνηση της Λιβύης», είπε, αναφερόμενος στο παράνομο και άκυρο μνημόνιο ασφαλείας που υπέγραψε ο Ερντογάν με τον Φαγιέζ αλ-Σαράτζ, το οποίο άνοιξε το δρόμο για αποφασιστική τουρκική παρέμβαση υπέρ της προηγούμενης κυβέρνησης της Τρίπολης.

Το Κοινοβούλιο της Λιβύης, ωστόσο, αρνήθηκε να επικυρώσει τη συμφωνία και την θεωρεί παράνομη.

Η απομάκρυνση όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση της Κοινής Στρατιωτικής Συμφωνίας 5 + 5 που υπεγράφη από τις δυνάμεις GNA και LNA.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ακρόαση στο ιταλικό κοινοβούλιο, η υπουργός Εξωτερικών της λιβυκής προσωρινής κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU), Νάτζλα Μανγκούς, δήλωσε ότι η κυβέρνηση ήταν αποφασιστική για όλες τις ξένες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών, και οι μισθοφόροι πρέπει να φύγουν από το λιβυκό έδαφος.

Σχετικά άρθρα