Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Κόφτη» στις βουλευτικές αποζημιώσεις βάζει ο Σόιμπλε

«Κόφτη» στις βουλευτικές αποζημιώσεις βάζει ο Σόιμπλε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μπούντεσταγκ (Γερμανική Βουλή),

«Κόφτη» στις βουλευτικές αποζημιώσεις αποφάσισε να βάλει ο Γερμανός πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου Βολφγκανγκ Σόιμπλε, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε επιστολή που απέστειλε ο Σόιμπλε προκύπτει ότι η φορολογητέα βουλευτική αποζημίωση μειώνεται φέτος κατά 70,58 ευρώ και ανέρχεται πλέον σε 10.012,89 ευρώ.

Το μέτρο θα ισχύσει από τον φετινό Ιούλιο.

Σύμφωνα με το RTL, πέραν της μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης, οι βουλευτές χάνουν πλέον το δικαίωμα να ψηφίζουν οι ίδιοι για το ύψος της.

Η απόφαση είχε ληφθεί πριν λίγα χρόνια, οπότε και η βουλευτική αποζημίωση αποφασίστηκε να συνδέεται με την πραγματική πορεία των μισθών στη χώρα, μετά την κριτική που είχε ασκηθεί.

Σύμφωνα με την απόφαση εκείνη, η βουλευτική αποζημίωση θα πρέπει να προσαρμόζεται ετησίως στη λεγόμενη εξέλιξη των ονομαστικών μισθών.

Αυτοί οι μισθοί μειώθηκαν πέρυσι λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο λεγόμενος δείκτης ονομαστικών μισθών μειώθηκε κατά 0,7%, οπότε αναλόγως μειώνονται και οι βουλευτικές αποζημιώσεις φέτος.

Όπως προκύπτει μάλιστα από τα στατιστικά στοιχεία του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου, πρόκειται για την πρώτη μείωση βουλευτικής αποζημίωσης στην ιστορία του.

Αντιθέτως, υπήρξαν συχνότερα μηδενικές αυξήσεις κατά το παρελθόν.

Σχετικά άρθρα