Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη Ανατολή Ιταλίας: Την 25η Απριλίου τιμούμε τους ελευθεροτέκτονες που αντιστάθηκαν στον φασισμό και τον ναζισμό

Μεγάλη Ανατολή Ιταλίας: Την 25η Απριλίου τιμούμε τους ελευθεροτέκτονες που αντιστάθηκαν στον φασισμό και τον ναζισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Ελευθεροτεκτονισμός, Ιταλία, Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας,

Η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας, η αρχαιότερη και μεγαλύτερη ελευθεροτεκτονική δύναμη της Ιταλίας, με περισσότερα από 22.000 μέλη, που είχε επικεφαλής της (Μεγάλο Διδάσκαλο) τον ήρωα και απελευθερωτή της Ιταλίας Τζουσέπε Γκαριμπάλντι (1807-1882), σε ανακοίνωσή της για την ιταλική εθνική επέτειο της 25ης Απριλίου, επέτειο της απελευθέρωσης της Ιταλίας από τον φασισμό και τον ναζισμό, επισημαίνει ότι είναι μία ημέρα σύμβολο της αναγέννησης του ιταλικού έθνους και της έλευσης της δημοκρατίας.

Η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας κάνει ιδιαίτερη μνεία στους Ιταλούς ελευθερότεκτονες που συνέβαλαν με τη δράση τους και τη θυσία τους στον θρίαμβο της ελευθερίας.

«Άνδρες, τους οποίους κουβαλάμε στην καρδιά μας, με ευγνωμοσύνη και υπερηφάνεια.

»Άνδρες, οι οποίοι υπερασπίστηκαν την ελεύθερη σκέψη ενάντια στους καταπιεστές του πνεύματος και της συνείδησης και κατέστησαν δυνατή τη γέννηση της Δημοκρατίας και την επιβεβαίωση των αρχών και των αξιών που περιέχονται στο Σύνταγμα».

Στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει τον «μάρτυρα» Μεγάλο Διδάσκαλο, Ντομίζιο Τοριγιάνι, ο οποίος έχασε τη ζωή του κρατούμενος σε άθλιες συνθήκες από το φασιστικό καθεστώς, βαριά ασθενής και σχεδόν τυφλωμένος.

«Οι σκέψεις μας πηγαίνουν επίσης στους αδελφούς που αγωνίστηκαν για ελευθερία ακόμη και έξω από τα σύνορά μας, όπως ο Μάριο Αντζελόνι, ο οποίος οργάνωσε μαζί με τον Κάρλο Ροσέλι την πρώτη στρατιωτική δύναμη Ιταλών εθελοντών που συμμετείχαν στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο ενάντια στην προέλαση των φαλαγγιτών του Φράνκο και που έπεσαν στη μάχη στις 28 Αυγούστου 1936», καταλήγει στην ανακοίνωσή της, μνημονεύοντας αρκετούς ακόμα ελευθεροτέκτονες που έδωσαν τις ζωές τους πολεμώντας τον φασισμό.

Ιταλικός και ελληνικός ελευθεροτεκτονισμός

Η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας συνδέεται με τον ελληνικό ελευθεροτεκτονισμό.

Η Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδας, σήμερα Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, είναι «κόρη» της ιταλικής αδελφότητας.

Συγκεκριμένα, στις 10 Απριλίου του 1867, μετά από νέο αίτημα των Ελλήνων Τεκτόνων, η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας, κήρυξε αυτόνομο Ελληνικό Τεκτονικό Κέντρο, με την επωνυμία «Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος» και με έδρα την Αθήνα, η οποία, με την αναθεώρηση του Τεκτονικού Συντάγματος το έτος 1936, μετονομάστηκε σε «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος».

Ορκισμένοι εχθροί κάθε τυραννίας

Ο Ελευθεροτεκτονισμός, που συκοφαντείται επανειλημμένα ότι είναι παραθρησκεία ή συνωμοσία της παγκόσμιας ελίτ, στην πραγματικότητα εάν «ευθύνεται» για κάτι είναι για τα ξεσπάσματα όλων των μεγάλων πατριωτικών και απελευθερωτικών κινημάτων του διαφωτισμού κατά τους 18ο και 19ο αιώνες.

Συνδέεται επίσης με τα αντιφασιστικά κινήματα σε Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία.

Μέσα από τα ελευθεροτεκτονικά εργαστήρια ξεπήδησαν μεγάλοι και ιστορικοί ηγέτες που υπερασπίστηκαν τον λαό και την πατρίδα.

Ο πολιτικός φιλελευθερισμός και ο πατριωτικός σοσιαλισμός θεωρούνται τέκνα της ελευθεροτεκτονικής φιλοσοφίας και του αξιακού της συστήματος, που θεωρείται συνέχεια κυρίως της ελληνικής φιλοσοφίας.

Είναι σαφές ότι άνθρωποι που δεν υπερασπίζονται τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη δεν μπορούν να είναι ελευθεροτέκτονες.

Ο αληθής ελευθεροτέκτονας είναι ορκισμένος εχθρός κάθε απολυταρχικού και αυταρχικού καθεστώτος.

Οι τεκτονικές δυνάμεις δεν κάνουν δημόσιες σχέσεις, υπερασπίζονται τον λαό και την πατρίδα.

Σχετικά άρθρα