Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοκάρουν οι ομαδικοί τάφοι στην ανατολική Ουκρανία

Σοκάρουν οι ομαδικοί τάφοι στην ανατολική Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Νέα Ρωσία, Ντονέτσκ, Ομαδικός Τάφος, Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Ουκρανία, Ρωσία,

Ανατριχιαστικό το θέαμα που αποκαλύπτεται από τις έρευνες της πολιτοφυλακής στο Ντονέτσκ.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντερ Ζακαρτσένκο, στο ραδιοφωνικό σταθμό Russian News Service, έχουν εντοπιστεί περίπου 40 πτώματα αμάχων, στον έναν από τους τρεις ομαδικούς τάφους:

«Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τρεις ομαδικοί τάφοι. Στον έναν από αυτούς υπάρχουν περίπου 40 πτώματα αμάχων. Στους άλλους δύο υπάρχουν πτώματα ανδρών της πολιτοφυλακής και Ουκρανών στρατιωτών» είπε ο Ζακαρτσένκο, συμπληρώνοντας πως είναι ακόμη νωρίς για να αναφερθεί ο ακριβής αριθμός των ομαδικών τάφων, καθώς οι έρευνες της πολιτοφυλακής συνεχίζονται.

Στον τόπο αναμένεται να φτάσουν κλιμάκια του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Άμυνας, καθώς και ομάδες διεθνών εμπειρογνωμόνων από τη Ρωσία και την Ευρώπη.

Οι ομαδικοί τάφοι έχουν εντοπιστεί σε εδάφη που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της ουκρανικής Εθνικής Φρουράς.

Την ύπαρξη επιβεβαιώνει και η αποστολή της ομάδας Ειδικής Παρακολούθησης του ΟΑΣΕ. Όπως έγραψε στην καθημερινή αναφορά της στις 23 Σεπτεμβρίου, η στρατιωτική αστυνομία του Ντονέτσκ εντόπισε τους τάφους – δύο στο ανθρακωρυχείο Κομουνάρ, κοντά στο χωριό Νίζνια Κρίνκα, 35χλμ βορειοανατολικά του Ντονιέτσκ και ο τρίτος μέσα στο χωριό.

Οι συγκεκριμένες περιοχές ήταν υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού και της Εθνικής Φρουράς Aidar, αναφέρει η έκθεση του ΟΑΣΕ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στον τάφο εντοπίστηκαν οι σοροί τεσσάρων ανθρώπων, ενός άνδρα και τριών γυναικών, η μία εκ των οποίων ήταν έγκυος, και βάση των ενδείξεων είχαν υποστεί βιασμό, βασανιστήρια και ήταν δεμένες όταν πυροβολήθηκαν.

Σχετικά άρθρα