Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Ισλαμικό Κράτος στην έρημο της Συρίας

Οι Ρώσοι σφυροκοπούν το Ισλαμικό Κράτος στην έρημο της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ράκα, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές,

Πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφεραν ότι ρωσικά τζετ πραγματοποίησαν νέες αεροπορικές επιθέσεις σε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην έρημο της Συρίας, καθώς εξαπέλυσαν πάνω από 70 αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες 24 ώρες, στοχεύοντας θέσεις στην ανατολική ύπαιθρο της Χάμα, στην ύπαιθρο της Ράκα και στα διοικητικά όρια μεταξύ των επαρχιών Ράκα και Ντέιρ αλ Ζουρ.

Οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν σπηλιές και αποθήκες, όπου είναι πολύ πιθανό να κρύβονται μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Αναφορές επιβεβαιώνουν θύματα μεταξύ των μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Την Παρασκευή, ακτιβιστές του SOHR κατέγραψαν πάνω από 35 ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις από το πρωί, οι οποίες στόχευσαν τις θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στην έρημο της Συρίας.

Παράλληλα διεξάγονται εκκαθαριστικές επιχειρήσεις από τις δυνάμεις του καθεστώτος και φιλορωσικές πολιτοφυλακές σε διάφορους τομείς της συριακής ερήμου.

Στις 12 Απριλίου, οι πηγές του SOHR ανέφεραν ότι δυνάμεις του καθεστώτος και ρωσικές πολιτοφυλακές αναπτύχθηκαν σε περιοχές της συριακής ερήμου και του τριγώνου Χαλεπιού – Χαμά – Ράκα, στο πλαίσιο προετοιμασιών για την έναρξη εκκαθαριστικών επιχειρήσεων σε αρκετές περιοχές της ερήμου στην επαρχία της Ράκα.

Στις 12 Απριλίου, αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο ότι, μια στρατιωτική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από αξιωματικούς της ρωσικής στρατονομίας και αξιωματικούς από το φιλορωσικό «Πέμπτο Σώμα» επισκέφθηκαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Αλ Τάμπκα, όπου η αντιπροσωπεία διενήργησε επιθεώρηση στις θέσεις της Εθνοφυλακής και του Πέμπτου Σώματος στην ύπαιθρο της Ράκα.

Σχετικά άρθρα