Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

450 ύποπτους τζιχαντιστές συνέλαβε ο Λίβανος

450 ύποπτους τζιχαντιστές συνέλαβε ο Λίβανος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμιστές, Λίβανος, Συρία, Τζιχαντιστές,

450 ύποπτους τζιχαντιστές συνέλαβε ο στρατός του Λιβάνου κοντά στα σύνορα της χώρας με τη Συρία.

Οι συλλήψεις έγιναν στη συνοριακή πόλη Αρσάλ, η οποία τον Αύγουστο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης των λιβανέζικων δυνάμεων ασφαλείας και άμυνας με τους τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα και του Ισλαμικού Κράτους.

Στη διάρκεια των οδομαχιών, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, οι τζιχαντιστές συνέλαβαν αρκετούς Λιβανέζους στρατιώτες και αστυνομικούς κι έκτοτε έχουν σκοτώσει τουλάχιστον τρεις από αυτούς. Εκτιμάται ότι εξακολουθούν να κρατούν ομήρους περισσότερους από 12.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο στρατός του Λιβάνου έχει συλλάβει εκατοντάδες υπόπτους στην Αρσάλ, τους οποίους κατηγορεί για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως είναι το Μέτωπο αλ Νούσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα.

Ο στρατός ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι πραγματοποίησε έρευνες αναζητώντας υπόπτους σε έναν καταυλισμό Σύρων προσφύγων κοντά στη μεθόριο χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Οι ένοπλοι που μάχονται κατά του Άσαντ χρησιμοποιούν την Άρσαλ για να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα ή για να ανασυνταχθούν, ενώ η πόλη φιλοξενεί δεκάδες χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες.

Σχετικά άρθρα