Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι (SDF) εξάρθρωσαν πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που θα χτυπούσε μέσα στο Ραμαζάνι

Οι Κούρδοι (SDF) εξάρθρωσαν πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που θα χτυπούσε μέσα στο Ραμαζάνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ράκα, Ραμαζάνι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Την Πέμπτη αντιτρομοκρατικές μονάδες που ανήκουν στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) συνέλαβαν τα μέλη ενός πυρήνα τρομοκρατών που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην περιοχή της Ράκα.

Οι συλληφθέντες τζιχαντιστές σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν σαμποτάζ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου των SDF.

Το γραφείο Τύπου των SDF διευκρίνισε ότι ο πυρήνας αποτελείται από δέκα πράκτορες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Είχαν στόχο να χτυπήσουν συναθροίσεις πολιτών και κτίρια όπου στεγάζονται υπηρεσίες δημόσιας διοίκησης στις πόλεις Ράκα και Τάμπκα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και επιχειρήσεις σαμποτάζ αποσκοπώντας σε αποσταθεροποίηση της περιοχής.

Ο πυρήνας που συνελήφθη αποτελείται από έναν οπλαρχηγό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), εκείνους που θα εκτελούσαν τα χτυπήματα, έναν ειδικό στα εκρηκτικά και έναν υπεύθυνο επικοινωνιών, σύμφωνα με τις SDF.

Επίσης, κατασχέθηκαν όπλα, έγγραφα και συσκευές επικοινωνίας.

Σχετικά άρθρα