ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ ζήτησε από τη Βουλή νέες εξουσίες για να επιβάλει ολικό «λοκντάουν»

Η Μέρκελ ζήτησε από τη Βουλή νέες εξουσίες για να επιβάλει ολικό «λοκντάουν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μπούντεσταγκ,

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τους βουλευτές, σήμερα Παρασκευή, να εγκρίνουν νέες εξουσίες που θα της επέτρεπαν να επιβάλει τον ολικό αποκλεισμό και την απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές με υψηλά ποσοστά μόλυνσης από τον κορωνοϊό, λέγοντας ότι η πλειοψηφία των Γερμανών ήταν υπέρ των αυστηρότερων μέτρων.

«Το τρίτο κύμα της πανδημίας κρατάει σταθερά τη χώρα μας», δήλωσε η κα. Μέρκελ, της οποίας η ομιλία διακόπηκε από διαμαρτυρίες βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» που αντιτίθεται στο lockdown.

«Οι εργαζόμενοι εντατικής θεραπείας κάνουν τη μία έκκληση μετά την άλλη», απάντησε η κα. Μέρκελ.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής για τη διαχείριση της πανδημίας, με τις εντάσεις μεταξύ της Καγκελαρίας και των πρωθυπουργών των κρατιδίων να είναι έντονες όλο αυτό το διάστημα.

Αρκετοί πρωθυπουργοί αντιτίθενται σε αυστηρά μέτρα lockdown, με αποτέλεσμα η κα. Μέρκελ να αναζητά τρόπους να μπορεί η ίδια να αποφασίζει για τη λήψη αυστηρών μέτρων σε περίπτωση που τα κρούσματα βρίσκονται πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σκοπεύει να εισαγάγει σχέδιο νόμου, σε στενό συντονισμό με τα κρατίδια, που περιλαμβάνει ένα δεσμευτικό και ολοκληρωμένο lockdown έκτακτης ανάγκης για περιοχές με συχνότητα κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες 100 και άνω», ανέφερε στο Reuters προ ημερών μια πηγή.

Σε ποσοστό μόλυνσης μικρότερο από 100 ανά 100.000 άτομα σε διάστημα επτά ημερών, τα κρατίδια θα διατηρήσουν τον έλεγχο των μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

Σχετικά άρθρα