Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιες νέες κυρώσεις επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Ρωσία

Ποιες νέες κυρώσεις επέβαλαν οι ΗΠΑ στη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία,

Νέα δέσμη κυρώσεων κυρώσεων επιβάλουν στη Ρωσία οι Ηνωμένες Πολιτείες με αφορμή την προσπάθεια της Μόσχας για ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020, αλλά και κυβερνοεπιθέσεις.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε κυρώσεις εναντίον 32 προσώπων και οντοτήτων της Ρωσίας.

Επίσης, απελαύνονται 10 Ρώσοι διπλωμάτες από την πρεσβεία στην Ουάσιγκτον μεταξύ των οποίων και στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών.

Την ίδια στιγμή στο στόχαστρο μπαίνει και το χρέος της Ρωσίας σε ρούβλια και σε άλλα νομίσματα με κυρώσεις και εκεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που θα επιτρέψει την επιβολή και νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας ώστε να προκληθούν «στρατηγικές και οικονομικές συνέπειες» εις βάρος της, «εάν συνεχίσει ή ευνοήσει την κλιμάκωση των ενεργειών διεθνούς αποσταθεροποίησης», προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

Στο πλαίσιο του προεδρικού διατάγματος, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών απαγορεύει στους αμερικανικούς οικονομικούς θεσμούς να αγοράζουν απευθείας ρωσικά ομόλογα μετά τις 14 Ιουνίου.

Επιβάλλει επίσης κυρώσεις σε έξι ρωσικές τεχνολογικές εταιρείες που κατηγορούνται ότι υποστηρίζουν τις δραστηριότητες της Μόσχας στον κυβερνοχώρο.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Απόκης, η κυβέρνηση Μπάιντεν οξύνει ιδιαίτερα την κατάσταση κι αναμένεται η αντίδραση από πλευράς Πούτιν και Μόσχας.

Σχετικά άρθρα