Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H συριακή αντιπολίτευση ζητά όπλα να πολεμήσει τους τζιχαντιστές

H συριακή αντιπολίτευση ζητά όπλα να πολεμήσει τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Μπασάρ αλ Άσαντ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χάντι αλ Μπάχρα,

Όπλα για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αλλά και το συριακό καθεστώς του Άσαντ ζητά η συριακή αντιπολίτευση.

Ενώπιον των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο επικεφαλής του εθνικού συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης Χάντι αλ Μπάχρα ζήτησε περισσότερα όπλα και αεροπορική υποστήριξη.

Ο ηγέτης της αποκαλούμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, ο οποίος είχε ζητήσει τη Δευτέρα, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, άμεσα πλήγματα στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κόσμος συντάχθηκε με τη μάχη μας εναντίον της τρομοκρατίας.

Ο αλ Μπάχρα μίλησε χθες, Τετάρτη, το βράδυ σε μια υπουργική σύνοδο στον ΟΗΕ όλων των χωρών που υποστηρίζουν τους μη τζιχαντιστές σύρους αντάρτες που συμμετέχουν στον εθνικό συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης.

Ο Μπάχρα ζήτησε μια επιτάχυνση της (στρατιωτικής) βοήθειας προς τους σύρους αντάρτες και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα, τους αδελφούς μας και τις αδελφές μας, να στηρίξουν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό με αεροπορική συνδρομή.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου μια αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς τη συριακή αντιπολίτευση και το Κογκρέσο υιοθέτησε στις 18 Σεπτεμβρίου ένα σχέδιο που προβλέπει τον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των ανταρτών αυτών ώστε να μπορέσουν να πολεμήσουν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και εναντίον των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Στη Νέα Υόρκη, αμερικανοί διπλωμάτες διαβεβαίωσαν πως το Πεντάγωνο εργάζεται για να παράσχει αυτούς τους εξοπλισμούς και αυτή την εκπαίδευση, κυρίως χάρη στη συνεργασία της Σαουδικής Αραβίας, αλλά πρόσθεταν πως αυτό μπορεί να απαιτήσει μήνες.

Σχετικά άρθρα