Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους

Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ράκα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Με ρίσκο την ίδια της τη ζωή, μία γυναίκα τράβηξε το βίντεο που ακολουθεί μέσα από τη Ράκα, την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Έκρυψε την κάμερα κάτω από τη μπούργκα της και βγήκε στους δρόμους, στην καρδιά του Χαλιφάτου, καταγράφοντας τους ένοπλους τζιχαντιστές που βρίσκονται παντού. Μεταξύ άλλων κατέγραψε και μια γυναίκα που διακρίνεται να μεταφέρει παιδιά σε μία παιδική χαρά με ρουκετοβόλο στον ώμο της…

Σε κάποια στιγμή τη φωνάζει κοντά του ένας ένοπλος και της κάνει παρατήρηση διότι το πρόσωπό της δεν είναι εντελώς καλυμμένο. Η κάμερα εξακολουθεί να γράφει και ακούμε το διάλογο μεταξύ τους.

Η γυναίκα απολογείται και ο άντρας συνεχίζει: «Πρέπει να προσέχεις να σκεπάζεις το πρόσωπό σου. Ο Θεός αγαπάει τις γυναίκες που είναι καλυμμένες».

Λίγο αργότερα η «εικονολήπτρια» μπαίνει σε ένα ίντερνετ καφέ και εκεί διακρίνονται Γαλλίδες οι οποίες επικοινωνούν με τις οικογένειές τους. Εκτιμάται ότι είναι γυναίκες που εθελοντικά εγκατέλειψαν την πατρίδα τους προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Μία εξ αυτών ακούγεται να λέει στη μητέρα της«: Μαμά δεν επιστρέφω σπίτι. Στο λέω ξεκάθαρα. Βάλτο στο κεφάλι σου ότι έφυγα. Δεν θέλω να γυρίσω γιατί εδώ είμαι καλά, μαμά. Δεν κερδίζεις τίποτε με το να κλαις και να φοβάσαι».

Σχετικά άρθρα