Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ κατέβασε τον διακόπτη στην πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν

Το Ισραήλ κατέβασε τον διακόπτη στην πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Ισραήλ, Μοσάντ, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πυρηνικά Όπλα, Πυρηνική Ενέργεια,

Το Ισραήλ φαίνεται να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς ότι βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση που μπλόκαρε τις λειτουργίες της κύριας πυρηνικής εγκατάστασης του Ιράν χθες Κυριακή.

Ήδη, και μετά τις πρώτες δηλώσεις περί ατυχήματος, η Τεχεράνη μιλά για τρομοκρατική πράξη και προειδοποιεί με απάντηση.

Η κυβερνοεπίθεση σημειώθηκε λίγη ώρα αφότου οι αξιωματούχοι στον αντιδραστήρα Νατάνζ ξεκίνησαν τις διαδικασίες εκείνες που επιταχύνουν την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου, στιγμή που ανεμένετο ως κομβική για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Και ενώ οι ιρανικές Αρχές πάσχιζαν να αντιμετωπίσουν το blackout στην Νατάνζ που προκάλεσε σύμφωνα με την Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας της χώρας ζημιά στο πλέγμα ηλεκτροδότησης της χώρας, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Στρατού του Ισραήλ Αβίβ Κοχαβί δήλωσε ότι οι «επιχειρήσεις της χώρας στη Μέση Ανατολή δεν γίνονται εν κρυπτώ από τα μάτια του εχθρού».

Επιπλέον και σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε συνήθως σε προηγούμενα ανάλογα περιστατικά, το Ισραήλ δεν επέβαλε περιορισμούς στην κάλυψη του γεγονότος και η φερόμενη επίθεση έτυχε ευρείας κάλυψης από τα ισραηλινά media.

Το δημόσιο ραδιόφωνο επίσης προχώρησε στην ασυνήθιστη πράξη να υποστηρίξει ότι η Μοσάντ έπαιξε κεντρικό ρόλο (στην επίθεση).

Σχετικά άρθρα