Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Βρετανοί βομβάρδισαν ανηλεώς το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ

Οι Βρετανοί βομβάρδισαν ανηλεώς το Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, RAF Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (Ηνωμένο Βασίλειο), Αεροπορικές Επιδρομές, Βρετανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τζιχαντιστές,

Σε συνεργασία με τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ και τον Διεθνή Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, βρετανικά πολεμικά αεροπλάνα κατάφεραν να καταστρέψουν ολοσχερώς ένα προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με βρετανική δήλωση την Πέμπτη.

Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου επισήμανε σε δήλωσή του ότι κατά τη διάρκεια μιας δεκαήμερης επιχείρησης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 22 Μαρτίου, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους βομβαρδίστηκαν στα όρη Μαχμούρ, νοτιοδυτικά της Ερμπίλ, την πρωτεύουσας της αυτόνομης περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν.

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε βόμβες «Paveway IV» και πυραύλους κρουζ «Storm Shadow» για πρώτη φορά, που ρίχτηκαν από αεροσκάφη Typhoon FGR4, πρόσθεσε ο υπουργός.

«Οι Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις, μαζί με τους Ιρακινούς και τον Διεθνή Συνασπισμό, συνεχίζουν να εκριζώνουν τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στις κρυψώνες τους».

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεσμευτεί να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος.

»Αυτή η επιχείρηση εμποδίζει την τρομοκρατική ομάδα και την τοξική της ιδεολογία να ξανακερδίσει στο Ιράκ και μειώνει την ικανότητά της να συντονίζει επιθέσεις σε όλο τον κόσμο».

Το Ισλαμικό Κράτος εξακολουθεί να δραστηριοποιείται σε διάφορες περιοχές του Ιράκ, ειδικά σε εδάφη που αμφισβητούνται μεταξύ της Ερμπίλ και της Βαγδάτης όπου παρατηρείται κενό ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα