Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος σφίγγει την πολιορκία γύρω από την Κομπανί (βίντεο)

Το Ισλαμικό Κράτος σφίγγει την πολιορκία γύρω από την Κομπανί (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,

Πραγματική απορία προκαλεί πώς ενώ οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν το Ισλαμικό Κράτος, εκείνο συνεχίζει να προωθείται προς την κουρδική πόλη Κομπανί στη βόρεια Συρία.

Για να το πούμε διαφορετικά, σε “ποιο γάμο βομβαρδίζουν” οι Αμερικανοί, όταν οι Κούρδοι -οι σύμμαχοί τους- που βρίσκονται στην πολιορκημένη Κομπανί κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή από τον ασφυκτικό κλοιό των τζιχαντιστών;

Ο Οτσαλάν Ίσο, ο υπαρχηγός των κουρδικών δυνάμεων που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι κοντά στα τουρκικά σύνορα, δήλωσε ότι ακόμα περισσότεροι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και άρματα μάχης έφθασαν και ενίσχυσαν την πολιορκία της πόλης αφότου ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός άρχισε χθες, Τρίτη, τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης.

map

“Ο αριθμός των μαχητών τους αυξήθηκε, ο αριθμός των αρμάτων μάχης τους αυξήθηκε μετά το βομβαρδισμό της Ράκα”, δήλωσε ο Ίσο τηλεφωνικά προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Εδάφη που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη και την επαρχία της Ράκα επλήγησαν κατά τις χθεσινές αεροπορικές επιδρομές.

Ο Ίσο δήλωσε πως οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους προχώρησαν σε απόσταση 8 χλμ. από τη νότια περιφέρεια της Κομπάνι, που είναι επίσης γνωστή ως Άιν αλ-Άραμπ, πλησιέστερα απ’ ό,τι είχαν βρεθεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πότε οι Αμερικανοί θα βρουν “εύκαιρα” μερικά αεροπλάνα να χτυπήσουν τους τζιχαντιστές που πολιορκούν την Κομπανί.

Δείτε και βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος και ισχυρίζεται ότι δείχνει την προώθηση των τζιχαντιστών προς την Κομπανί:

Σχετικά άρθρα