Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν: Η επιστολή των ναυάρχων υπονοεί «πολιτικό πραξικόπημα»

Ερντογάν: Η επιστολή των ναυάρχων υπονοεί «πολιτικό πραξικόπημα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Στενά του Βοσπόρου, Συνθήκη του Μοντρέ, Τουρκία,

Με σφοδρότητα επιτέθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομάδα απόστρατων ναυάρχων, που υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή, με την οποία επέκριναν το σχέδιο Ερντογάν για τη δημιουργία της «Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης», ενώ ζήτησαν από την κυβέρνηση να μην αποσυρθεί από τη Συνθήκη του Μοντρέ.

Ο Τούρκος πρόεδρος τους κατηγόρησε ότι με την πράξη τους υπονοούν ένα «πολιτικό πραξικόπημα».

«Το καθήκον των απόστρατων ναυάρχων δεν είναι να εκδίδουν δηλώσεις που περιέχουν υπαινιγμούς για ένα πολιτικό πραξικόπημα.

»Κανένας αξιωματικός εν αποστρατεία δεν έχει το δικαίωμα να ακολουθεί μια τέτοια πορεία», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, ενώ πρόσθεσε ότι η επιστολή ξεπερνά την ελευθερία της έκφρασης.

Επίσης τόνισε ότι είναι δεσμευμένος στη Συνθήκη.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, συνελήφθησαν ναύαρχοι ε.α. μετά την ανοικτή επιστολή που υπέγραψαν οι 100 και πλέον απόστρατοι ντην οποία επικρίνουν το σχέδιο Ερντογάν για τη δημιουργία της «Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης» και καλούν τη χώρα να μην αποσυρθεί από τη Συνθήκη του Μοντρέ του 1936, η οποία εγγυάται την ελεύθερη διέλευση των πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου και τα Δαρδανέλια, τόσο εν καιρώ ειρήνης όσο και εν καιρώ πολέμου.

Σχετικά άρθρα