Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκική κορβέτα στην κυπριακή ΑΟΖ – Προκαλούν οι ισλαμιστές!

Τουρκική κορβέτα στην κυπριακή ΑΟΖ – Προκαλούν οι ισλαμιστές!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γιώργος Λακκοτρύπης, Ιωάννης Κασουλίδης, Κύπρος, Τουρκία, Τουρκική Κορβέτα, Υδρογονάνθρακες, Φυσικό Αέριο,

Οι ισλαμιστές της Άγκυρας έχουν στείλει την τουρκική κορβέτα Bafra να παρακολουθεί από κοντά τις εργασίες του πλοίου SAIPEM 10000 το οποίο εργάζεται με το τρυπάνι της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ στη κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο το SAIPEM 10000 παραβίασε χθες τα τουρκικά χωρικά ύδατα και γι αυτό τον σκοπό δυνάμεις της τουρκικής Κίνησης Ασπίδας Μεσογείου ανέκριναν τον πλοίαρχο και στη συνέχεια το έθεσαν υπό παρακολούθηση το πλοίο.

Όπως έγραψε ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, μέχρι στιγμής όλα έγιναν σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε πως δεν υπήρξε οποιαδήποτε παρενόχληση από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε ο ίδιος. Διευκρίνισε ότι αυτό που έγινε ήταν εκ του μακρόθεν παρακολούθηση.

Ο κ. Κασουλίδης τόνισε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο προκλήσεων και είχε τονίσει και στη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, ότι δεν συνάδουν οι παρενοχλήσεις με την διεξαγωγή συνομιλιών.

Σχετικά άρθρα