Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταδίκη δημοσιογράφου στην Τουρκία επειδή “εξύβρισε” τον… σουλτάνο!

Καταδίκη δημοσιογράφου στην Τουρκία επειδή “εξύβρισε” τον… σουλτάνο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ερόλ Οζκοράι, Κωνσταντινούπολη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με αναστολή, τον Τούρκο δημοσιογράφο και συγγραφέα Ερόλ Οζκοράι για “εξύβριση” του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η εξύβριση βρίσκεται στις σελίδες του βιβλίου του που συνυπογράφει με την κοινωνιολόγο σύζυγό του Νουρτέν με τίτλο “Το φαινόμενο Γκεζί” αφιερωμένο στις αντικυβερνητικές ταραχές του καλοκαιριού 2003.

gezi

Ο Ερολ Οζκοράι, γνωστός επικριτής της ισλαμιστικής τουρκικής κυβέρνησης, κατηγορεί την τουρκική ηγεσία για “ισλαμιστικό αυταρχισμό”, βασιζόμενος στα συμπεράσματα άρθρων που δημοσιεύθηκαν κατά την περίοδο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έκαναν λόγο για “αυταρχική και ισλαμιστική παρεκτροπή” του καθεστώτος.

Η άνευ προηγουμένου κινητοποίηση που διήρκεσε τρεις εβδομάδες κατεστάλη βάρβαρα από την τουρκική αστυνομία και ο απολογισμός ήταν 8 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες και εκατοντάδες συλλήψεις.

Εκκρεμούν οι δίκες εκατοντάδων διαδηλωτών, ανάμεσά τους και 26 άνθρωποι που θεωρούνται επικεφαλής της εξέγερσης από τις τουρκικές Αρχές.

Σχετικά άρθρα