Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία (MİT) χρωστά μισθούς δύο μηνών στους τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία

Η Τουρκία (MİT) χρωστά μισθούς δύο μηνών στους τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Αλ Μπαμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Συριακός Εθνικός Στρατός (Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) επιβεβαίωσαν ότι παραστρατιωτικοί τζιχαντιστές του υποστηριζόμενου από την Τουρκία «Συριακού Εθνικού Στρατού» συγκεντρώθηκαν στην υπό τουρκική κατοχή πόλη Αλ Μπαμπ, ανατολικά του Χαλεπίου στη βόρεια Συρία, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία για την καθυστέρηση των μισθών τους από την τουρκική πλευρά.

Πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου ανέφεραν ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MİT) ανέστειλε τους μισθούς του «Συριακού Εθνικού Στρατού» πριν από περίπου 70 ημέρες.

Στις 30 Μαρτίου, αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το SOHR ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέστειλαν τους μισθούς στις φατρίες του φιλοτουρκικού «Συριακού Εθνικού Στρατού» για σχεδόν δύο μήνες.

Σύμφωνα με πηγές του SOHR, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών είχε υποσχεθεί στις φατρίες που λειτουργούσαν υπό την αιγίδα της στρατιωτικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» να τους χορηγήσουν οικονομικές ανταμοιβές μετά την κατάληψη της πόλης Τελ Αμπιάντ στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας τον Οκτώβριο του 2019, αλλά αυτές οι υποσχέσεις δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί.

Επιπλέον, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών μείωσε τους μισθούς αυτών των φιλότουρκων παραστρατιωτικών αφαιρώντας το κόστος της στρατιωτικής τους στολής.

Μια πηγή του «Συριακού Εθνικού Στρατού» ενημέρωσε το SOHR ότι η αναστολή των μισθών από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών μπορεί να οφείλεται στις προσπάθειές της να ασκήσει πίεση στις φατρίες να αποδεχθούν το άνοιγμα των δρόμων προς περιοχές υπό κυβερνητικό έλεγχο και την εφαρμογή μίας σειράς συμφωνιών μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.

Σχετικά άρθρα