Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Nτράγκι περίμενε στη σειρά για να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca

O Nτράγκι περίμενε στη σειρά για να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εμβόλιο, Ιταλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μάριο Ντράγκι,

O Μάριο Ντράγκι και η σύζυγός του Μαρία Σερενέλα Καπέλο, αμφότεροι 73 ετών, εμβολιάστηκαν το πρωί της Τρίτης κατά του κορωνοϊού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός προσήλθε στο εμβολιαστικό κέντρο «Τέρμινι», στη Ρώμη, και περίμενε κανονικά τη σειρά του έως ότου εμβολιαστεί.

Στον Ιταλό πρωθυπουργό χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca, επιλογή που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την χώρα να επιταχύνει τους ρυθμούς εμβολιασμού που είχαν υποχωρήσει μετά την προσωρινή αναστολή χρήσης του συγκεκριμένου εμβολίου και του θορύβου που προκλήθηκε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η πληθυσμού 60 εκατομμυρίων Ιταλία έχει πλήρως εμβολιάσει 3,04 εκατ. πολίτες ενώ άλλα 3,6 εκατομμύρια έχουν λάβει την πρώτη δόση.

Καθημερινώς, στη χώρα χορηγούνται περί τις 250.000 δόσεις.

Ο Ντράγκι έχει μιλήσει για διπλασιασμό του σχετικού ρυθμού, μέσα στον Απρίλιο.

Παράλληλα ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, υπέγραψε την Τρίτη συμφωνία με τις περιφέρειες και τους φαρμακοποιούς για να δοθεί νέα ώθηση στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Οι πολίτες, στο εξής, θα μπορούν να εμβολιάζονται και στα φαρμακεία.

Η πρώτη περιφέρεια που άρχισε πριν από λίγο να χορηγεί το εμβόλιο κατά της Covid -19 και στους χώρους των φαρμακείων ήταν η Λιγουρία, με πρωτεύουσα την Γένοβα.

Σχετικά άρθρα