Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χεζμπολάχ διαφωνεί με τις επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία

Η Χεζμπολάχ διαφωνεί με τις επιδρομές των ΗΠΑ στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λίβανος, Συρία, Τζιχαντιστές, Χάσαν Νασράλα, Χεζμπολάχ,

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, ο οποίος μάχεται στο πλευρό του προέδρου της Συρίας Άσαντ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, δίχως όμως να μπορεί να το νικήσει, δήλωσε την Τρίτη ότι η Χεζμπολάχ διαφωνεί με τις αμερικανικές επιδρομές στη Συρία που στοχεύουν το Ισλαμικό Κράτος.

«Τασσόμαστε εναντίον της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ και ενός διεθνούς συνασπισμού στη Συρία είτε αυτή (η επέμβαση) πραγματοποιείται εναντίον της κυβέρνησης είτε εναντίον του Ισλαμικού Κράτους» υποστήριξε ο Νασράλα σε ομιλία του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, το “Αλ Μάναρ”.

Σε ό,τι αφορά μια «αμερικανική στρατιωτική επέμβαση που είτε πραγματοποιείται υπό το προκάλυμμα ενός διεθνούς συνασπισμού είτε υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ είτε υπό το πρόσχημα πολυεθνικών δυνάμεων: εμείς διατηρούμε μια θέση αρχής που στηρίζεται σε βασικούς κανόνες και νόρμες» τόνισε.

«Η Αμερική, όπως εμείς το αντιλαμβανόμαστε, είναι η μητέρα της τρομοκρατίας και η πηγή της τρομοκρατίας» επεσήμανε ο ίδιος ενώ προσέθεσε ότι αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δε διαθέτουν τα ηθικά προσόντα να ηγηθούν ενός «πολέμου εναντίον της τρομοκρατίας».

Ο Νασράλα είχε προηγουμένως περιγράψει το Ισλαμικό Κράτος ως ένα «τέρας» που ολοένα μεγαλώνει και μπορεί να απειλήσει την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και άλλα κράτη του Περσικού Κόλπου.

Σχετικά άρθρα