Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαβουλεύσεις Καΐρου-Τρίπολης για να ανοίξει ξανά η Αιγυπτιακή Πρεσβεία στη Λιβύη

Διαβουλεύσεις Καΐρου-Τρίπολης για να ανοίξει ξανά η Αιγυπτιακή Πρεσβεία στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγυπτιακή Πρεσβεία, Αίγυπτος, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, Διπλωματικό Σώμα, Λιβύη,

Πηγές επιβεβαίωσαν στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο «Al Arabiya», την Τρίτη, ότι πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις Αιγύπτου-Λιβύης για να συμφωνήσουν να ανοίξει ξανά η πρεσβεία του Καΐρου στην Τρίπολη.

Μια αιγυπτιακή αντιπροσωπεία έφτασε την Τρίτη στη λιβυκή πρωτεύουσα, Τρίπολη, για να συναντήσει αξιωματούχους της νέας εκτελεστικής Αρχής, για να συνεχίσει τις συνομιλίες για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, προτού η κυβέρνηση ενότητας αποκτήσει την εμπιστοσύνη του κοινοβουλίου της Λιβύης, ο νέος πρωθυπουργός της Λιβύης, Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, επισκέφθηκε το Κάιρο στις 18 Φεβρουαρίου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Ο Αλ Σίσι επιβεβαίωσε την πλήρη ετοιμότητα της Αιγύπτου να παρέχει όλη την εμπειρογνωμοσύνη της, με τρόπο που θα συνέβαλε στην τοποθέτηση της Λιβύης στο σωστό δρόμο και στην προετοιμασία της χώρας να ξεκινήσει προς προοπτικές ανοικοδόμησης, ανάπτυξης και σταθερότητας.

Σχετικά άρθρα