Ισλαμικό ΚράτοςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πονηρό σχέδιο από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα να διευκολύνει τον Ερντογάν και παράλληλα να επεκταθεί

Πονηρό σχέδιο από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα να διευκολύνει τον Ερντογάν και παράλληλα να επεκταθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδελφοί Μουσουλμάνοι - Μουσουλμανική Αδελφότητα, Αίγυπτος, Ισλαμιστές, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Μία πολύ περίεργη είδηση διακινείται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Συγκεκριμένα, ο Ιμάντ Άμπου Χασέμ, μέλος του κινήματος «Κριτές για την Αίγυπτο», που είναι πιστό στη Μουσουλμανική Αδελφότητα, υποστήριξε ότι η Αδελφότητα σχεδιάζει να εγκαταλείψει την Τουρκία για να διευκολύνει την προσέγγιση της Άγκυρας με το Κάιρο.

Σε δηλώσεις του στο Sky News Arabia υποστήριξε ότι, η Μουσουλμανική Αδελφότητα ετοιμάζεται να μετακινηθεί από την Τουρκία στη Βρετανία ή τον Καναδά αναζητώντας στις χώρες αυτές ασφαλές καταφύγιο για κάποιο χρονικό διάστημα, μετά την πρόσφατη προσπάθεια της Τουρκίας να συμφιλιωθεί με την Αίγυπτο.

Τόνισε επίσης ότι τα κοινά συμφέροντα μεταξύ Τουρκίας και Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι πολύ μεγαλύτερα από ό,τι είναι προφανές σε όλους, σημειώνοντας ότι η Αδελφότητα εκμεταλλεύεται την Άγκυρα για να επιτύχει αποτελεσματικά τους στόχους της.

Ο Αμρ Φαρούκ, ερευνητής στις υποθέσεις ισλαμικών ομάδων, δήλωσε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει εδώ και ένα χρόνο σχέδια επέκτασης σε περισσότερες από μία χώρες, είτε στην Ανατολική Ασία είτε στη νότια Ευρώπη, επειδή θεωρούν ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον ασφαλές καταφύγιο για αυτούς.

Ο Φαρούκ επεσήμανε ότι, μετά την αποχώρηση της Αδελφότητας από την Αίγυπτο, επιδιώκουν να αποκτήσουν άσυλο ως πρόσφυγες στην Ευρώπη, ή τις ιθαγένειες αυτών των χωρών για να διασφαλίσουν τη συνεχή ασφαλή παρουσία τους στο εξωτερικό.

Η παραπάνω είδηση είναι οπωσδήποτε πονηρή και αποκρύπτει επικίνδυνους όπως:

α) Να ξεγελαστεί η Αίγυπτος και τα αραβικά καθεστώτα του Κόλπου ότι δήθεν η Μουσουλμανική Αδελφότητα εγκαταλείπει την Τουρκία και ότι ο Ερντογάν γίνεται -εάν είναι δυνατόν- κανονικός άνθρωπος.

β) Να επεκταθεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε δυτικές χώρες, ως δήθεν κυνηγημένη από την Τουρκία, αλλά στην πραγματικότητα να ενδυναμώσει τα δίκτυά της μεταξύ των μουσουλμάνων που ζουν σε δυτικές χώρες.

γ) Να ξεγελαστούν Άραβες και δυτικοί ότι η Τουρκία δήθεν γίνεται ξανά μία μετριοπαθής χώρα, ενώ είναι γνωστό σε όλους ότι ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανατολίτικη κουτοπονηριά γίνεται αμέσως αντιληπτή.

Σχετικά άρθρα