Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιβύη: Ο Ντμπεϊμπά είπε να φύγουν οι Σύροι τζιχαντιστές αλλά να μείνουν οι Τούρκοι – Προσοχή με ταξίδι του στην Τουρκία

Λιβύη: Ο Ντμπεϊμπά είπε να φύγουν οι Σύροι τζιχαντιστές αλλά να μείνουν οι Τούρκοι – Προσοχή με ταξίδι του στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, Ισλαμιστές, Λιβύη, Μισθοφόροι, Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης, υπό τον φιλότουρκο μεταβατικό πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ενημέρωσε το τουρκικό καθεστώς ότι οι τζιχαντιστές μισθοφόροι που μετέφερε η Τουρκία στη Λιβύη πρέπει να αποχωρήσουν, ωστόσο, οι Τούρκοι στρατιωτικοί σύμβουλοι και εκπαιδευτές που έχουν αναπτυχθεί στη δυτική Λιβύη παραμένουν.

Όπως μεταδίδουν λιβυκά ΜΜΕ, η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, MİT – Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών, σε επικοινωνία της με τη μεταβατική κυβέρνηση στην Τρίπολη, παρουσία του Τούρκου πρέσβη, Σερχάτ Ακσέν, με θέμα τη συνέχιση της παροχής στρατιωτικής εκπαίδευσης από την Τουρκία, πληροφορήθηκε ότι η μεταβατική λιβυκή κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει να συνάπτει συμβόλαια με μισθοφόρους από τη Συρία και ετοιμάζεται να τους απελάσει μέσω της Turkish Airlines.

Διότι, σε περίπτωση που το αγνοούσατε, η Turkish Airlines μεταφέρει τρομοκράτες τζιχαντιστές.

Ο ιστότοπος «218» της Λιβύης ανέφερε ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ενημέρωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν εκπαίδευση, σύμφωνα με τη συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας που είχε συνάψει με την προηγούμενη κυβέρνηση του Τουρκολίβυου ισλαμιστή Φαγιέζ αλ Σαράτζ.

Πολύ σημαντική πληροφορία ότι, ο Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά και ο μεταβατικός πρόεδρος της Λιβύης, Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι, θα επισκεφθούν την επόμενη περίοδο την Τουρκία όπου λέγεται πως θα συζητηθούν οι συμφωνίες της κυβέρνησης Σαράτζ με το καθεστώς Ερντογάν.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτές είναι οι δύο: α) η στρατιωτικής συνεργασίας, η οποία κατά τα φαινόμενα παραμένει σε ισχύ και β) η έκνομη οριοθέτηση ΑΟΖ στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος μεταξύ Τουρκίας και καθεστώτος Σαράτζ.

Σημειώνουμε ότι η υφιστάμενη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης έχει κηρύξει άκυρες και τις δύο συμφωνίες του Σαράτζ με τον Ερντογάν και χαιρέτησε τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Η μεταβατική κυβέρνηση του Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από αυτή τη Βουλή, που σημαίνει ότι, οφείλει να σεβαστεί τα ψηφίσματά της, πως καμία συμφωνία του Σαράτζ με την Τουρκία δεν ισχύει. Το ίδιο αφορά και τον μεταβατικό πρόεδρο της Λιβύης.

Είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική διπλωματία θα παρέμβει δυναμικά σε οποιαδήποτε απόπειρα εκτροπής από το διεθνές δίκαιο.

Ανησυχούμε ότι ο Ερντογάν θα επιχειρήσει να «νομιμοποιήσει» μέσω Ντμπεϊμπά και μεταβατικής κυβέρνησης το έκνομο μνημόνιο οριοθέτησης ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Σαράτζ.

Για αυτό πρέπει να τους «σφίξουμε» τώρα, σε συνεννόηση με τους δυτικούς, Άραβες και Λίβυους συμμάχους μας, να μην διανοηθούν κατά την επίσκεψή τους στον Ερντογάν να αποδεχθούν την έκνομη και εξωφρενική οριοθέτηση Τουρκίας-Σαράτζ.

Σχετικά άρθρα