Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία έκλεισε τα τουρκικά σχολεία στη Μέκκα και τη Μεδίνα

Η Σαουδική Αραβία έκλεισε τα τουρκικά σχολεία στη Μέκκα και τη Μεδίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μεδίνα, Μέκκα, Σαουδική Αραβία, Τουρκία,

H Σαουδική Αραβία, η οποία διατηρεί ένα ανεπίσημο μποϋκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα από το 2019, έκλεισε και πέντε τουρκικά σχολεία στη Μέκκα και τη Μεδίνα, έγραψε η τουρκική εφημερίδα Sözcü την Τρίτη.

Παρά τις προσπάθειες των τουρκικών Αρχών, η Σαουδική Αραβία έκλεισε τα σχολεία στο τέλος του 2020, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη τον Αχμέτ Εμρ Μπιλγίλι, ανώτερο αξιωματούχο του υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας.

«Εργαζόμαστε για να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία», πρόσθεσε ο Μπιλκίλι.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και του Ριάντ παραμένουν τεταμένες αφότου ξέσπασε πολιτική κρίση μεταξύ των δύο χωρών για τη δολοφονία του αντιφρονούντα Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη το 2018, με αποτέλεσμα οι Σαουδαραβικές επιχειρηματικές ενώσεις, όπως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο του Ριάντ, να ζητήσουν μποϊκοτάζ στα τουρκική προϊόντα.

Τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κατηγόρησε ορισμένες χώρες του Κόλπου ότι ασκούν αποσταθεροποιητικές πολιτικές στην περιοχή, οι σαουδαραβικές Αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μποϊκοτάρουν όλα τα τουρκικά προϊόντα, είτε πρόκειται για εισαγωγές, για επενδύσεις ή ακόμη και για τον τουρισμό προς Τουρκία.

Σχετικά άρθρα