Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέος «ψυχρός» πόλεμος Ρωσίας-ΗΠΑ: Έφυγε ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον

Νέος «ψυχρός» πόλεμος Ρωσίας-ΗΠΑ: Έφυγε ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσιγκτον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία, Ρωσική Πρεσβεία, Τζο Μπάιντεν,

H Ρωσία κάλεσε τον πρεσβευτή της στην Ουάσιγκτον να επιστρέψει στη Μόσχα για διαβουλεύσεις σχετικά με την πορεία των διμερών σχέσεων.

Αυτό ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ζητούμενο είναι να αποτραπεί μη αναστρέψιμη κλιμάκωση στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις.

Η ένταση αποδίδεται στις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν για βαρύ τίμημα που θα πληρώσει η Ρωσία για την εμπλοκή της στις αμερικανικές εκλογές.

«Ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ ανακλήθηκε για διαβουλεύσεις προκειμένου να διαπιστώσουμε τι θα κάνουμε και πως θα κινηθούμε όσον αφορά τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Μόσχα ενδιαφέρεται, ώστε να μην επιτραπεί μια αμετάκλητη υποβάθμιση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον, υπογράμμισε η η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Για μας το κύριο είναι να προσδιορίσουμε, τους δρόμους στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ευρισκόμενες σε κρίσιμη κατάσταση ρώσο- αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες οδηγήθηκαν από την Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια, στην ουσία σε αδιέξοδο.

»Μας ενδιαφέρει, να μην επιτρέψουμε μια αμετάκλητη υποβάθμιση τους, εάν οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Σχετικά άρθρα