Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βραζιλία βιώνει τη χειρότερη υγειονομική κρίση της ιστορίας της

Η Βραζιλία βιώνει τη χειρότερη υγειονομική κρίση της ιστορίας της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βραζιλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Η Βραζιλία βιώνει μια ιστορική κατάρρευση των υπηρεσιών Υγείας καθώς οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία δεν έχουν τη δυνατότητα να περιθάλψουν τους ασθενείς, προειδοποίησε το κορυφαίο ινστιτούτο υγείας της, Fiocruz.

Οι μονάδες Covid-19 σε όλες εκτός από δύο από τις 27 πολιτείες της Βραζιλίας έχουν χωρητικότητα 80% ή μεγαλύτερη, σύμφωνα με τον Fiocruz.

Στην πολιτεία Rio Grande do Sul δεν υπάρχουν καθόλου κρεβάτια εντατικής θεραπείας.

Η Βραζιλία ανέφερε την Τρίτη ρεκόρ θανάτων εξαιτίας του κορωνοϊού, την ώρα που ο νέος υποψήφιος υπουργός Υγείας της χώρας δεσμεύθηκε να συνεχίσει τις αμφιλεγόμενες πολιτικές του ακροδεξιού προέδρου Τζάιρ Μπολσονάρου, ο οποίος έχει υποβαθμίσει και υποτιμήσει τη σοβαρότητα της νόσου.

«Η ανάλυση των ερευνητών μας δείχνει ότι είναι η μεγαλύτερη κατάρρευση των νοσοκομείων και της Υγείας στην ιστορία της Βραζιλίας», τόνισε το Ινστιτούτο.

Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες για αλλαγή στην πολιτική

Τα αρχικά σχόλια του καρδιολόγου Μαρτσέλο Κεϊρόγκα, μια μέρα αφότου τοποθετήθηκε από τον Μπολσονάρου, έσβησαν τις όποιες ελπίδες για σημαντική αλλαγή στην πορεία για να περιορίσουν μια επιδεινούμενη πανδημία που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 280.000 ανθρώπους στη Βραζιλία, με τον χειρότερο εβδομαδιαίο αριθμό θανάτων στον κόσμο την τελευταία εβδομάδα.

Την Τρίτη το απόγευμα, η Βραζιλία κατέγραψε 2.841 θανάτους για πρώτη φορά.

Ο Κεϊρόγκα ζήτησε από τους Βραζιλιάνους να φορούν μάσκες και να πλύνουν τα χέρια τους, αλλά δεν επέμεινε σε κοινωνικές αποστάσεις και απαγορευτικά για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

«Αυτά είναι απλά μέτρα, αλλά είναι σημαντικά, επειδή οι άνθρωποι μπορούν με αυτά τα μέτρα να αποφύγουν το lockdown στην οικονομία της χώρας», δήλωσε ο Κεϊρόγκα σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον απερχόμενο υπουργό Υγείας Εντουάρντο Παζουέλο.

Ο Παζουέλο ήταν υπό πίεση καθώς οι θάνατοι ανέβαιναν, παρόλο που ακολούθησε τη γραμμή Μπολσονάρου αναφορικά με τα lockdown.

Υποστήριξε επίσης την έγκριση από τον Πρόεδρο των φαρμάκων κατά της ελονοσίας για τη θεραπεία του COVID-19, η αποτελεσματικότητα των οποίων αμφισβητείται από πολλούς παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Κεϊρόγκα πρόσθεσε ότι η συνολική πολιτική υγείας καθορίζεται από τον πρόεδρο και ο υπουργός είναι εκεί για να την εφαρμόσει.

Σχετικά άρθρα