Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι σφυροκόπησαν ανηλεώς το Ισλαμικό Κράτος στην έρημο της Συρίας

Οι Ρώσοι σφυροκόπησαν ανηλεώς το Ισλαμικό Κράτος στην έρημο της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Ράκα, Ρωσία, Συρία, Τζιχαντιστές, Χάμα (Επιφάνεια), Χομς (Έμεσα),

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) μετέδωσε την Τρίτη ότι τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε νέο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην έρημο της Συρίας.

Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν εντατικές αεροπορικές επιθέσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες στην οροσειρά Αλ Μπασρί, που βρίσκεται στα διοικητικά όρια μεταξύ των επαρχιών της Ντέιρ Αλ Ζουρ και Ράκα, στοχεύοντας σπηλιές και θέσεις όπου τα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούν ως κρυψώνες και καταφύγια.

Ο συνολικός αριθμός των αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποίησαν τα ρωσικά αεροσκάφη τη Δευτέρα έφτασαν περίπου τις 80.

Όπως μεταδίδει το Παρατηρητήριο, στόχευσαν περιοχές όπου τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους κρύβονται, κοντά στην Αθράϊα και Αλ Ραχτζάν στην ανατολική ύπαιθρο της επαρχίας Χαμά και την έρημο Μααντάν στην ύπαιθρο της επαρχίας Ράκα, στην οροσειρά Αλ Μπασρί, στο τρίγωνο Χαλεπιού, Χάμα, Ράκα και θέσεις στην ανατολική ύπαιθρο της Χομας στις ερήμους της Παλμύρας και της Αλ Σούκχνα.

Από τις ρωσικές επιδρομές σκοτώθηκαν περίπου 13 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, καταστράφηκαν οχήματα και προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, όπως και καταστράφηκαν σπηλιές και θέσεις σε αυτές τις περιοχές.

Από τις 24 Μαρτίου 2019, το SOHR έχει τεκμηριώσει τους θανάτους τουλάχιστον 1.354 φιλοκυβερνητικών, Σύρων στρατιωτών και Σύρων παραστρατιωτικών συμμάχων τους, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον δύο Ρώσων, και 145 αλλοδαπών φιλοϊρανών πολιτοφυλακών. Όλοι τους σκοτώθηκαν σε επιθέσεις, βομβαρδισμούς και ενέδρες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δυτικά του Ευφράτη στις ερήμους της επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρμ της Χομς και της Αλ Σουάιντα.

Την ίδια περίοδο σκοτώθηκαν 854 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που είναι αναπτυγμένα στη Συρία.

Σχετικά άρθρα