Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βομβαρδισμός θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Βομβαρδισμός θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIS, Βλάντιμιρ Πούτιν, Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Μπαν Κι Μουν, Μπασάρ αλ Άσαντ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρωσία, Συρία, Φρανσουά Ολάντ,

Θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία βομβάρδισαν αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη σε συνεργασία με στρατιωτικές δυνάμεις των χωρών του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Πρόκειται για την πρώτη αεροπορική επιδρομή σε συριακό έδαφος από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι, «μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τα συμμαχικά κράτη έχουν αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χρησιμοποιώντας μια δύναμη πυρός που αποτελείται από μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη καθώς και πυραύλους Tomahawk»

«Δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι τουλάχιστον 20 στόχοι των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος επλήγησαν από πυραύλους τύπου Τόμαχοκ τους οποίους οι αμερικανικές δυνάμεις εκτόξευσαν από πολεμικά πλοία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ ενίσχυσαν και αραβικά κράτη όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν.

Το ενδεχόμενο επέκτασης των επιθέσεων των ΗΠΑ κατά των ισλαμιστών και στη Συρία -εκτός από το Ιράκ- είχε βρει την αντίδραση της Ρωσίας και του Ιράν, ενώ και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ είχε αναφέρει ότι οποιαδήποτε αεροπορική επέμβαση εντός του συριακού εδάφους θα εκληφθεί από το καθεστώς του, ως επιθετική πράξη κατά της Συρίας.

Πριν από την ανακοίνωση του Πενταγώνου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν ότι οι πιθανές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους «δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς την συγκατάθεση της κυβέρνησης της Συρίας».

Από την πλευρά της η Γαλλία συντάχθηκε στο πλευρό των Αμερικανών συμμετέχοντας από την περασμένη Παρασκευή σε αεροπορικές επιδρομές του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αν και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατέστησε σαφές ότι η χώρα του θα περιοριστεί σε επιθέσεις σε περιοχές στο εσωτερικό του Ιράκ, αποκλείοντας συμμετοχή γαλλικών αεροσκαφών σε επιδρομές και στο συριακό έδαφος.

Σχετικά άρθρα