Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά τη Γερμανία αναστέλλει το εμβόλιο της AstraZeneca και η Γαλλία

Μετά τη Γερμανία αναστέλλει το εμβόλιο της AstraZeneca και η Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Η Γαλλία αποφάσισε να αναστείλει για προληπτικούς λόγους τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) την Τρίτη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισήμανε πως ελπίζει να ξεκινήσει ξανά γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού.

Νωρίτερα την Δευτέρα και η Γερμανία ανακοίνωσε την αναστολή του συγκεκριμένου εμβολίου.

Tην προηγούμενη εβδομάδα η Δανία ανέστειλε προσωρινά για προληπτικούς λόγους και μέχρι νεοτέρας τη χρήση του εμβολίου κατά της COVID-19, που παρασκευάζεται από την AstraZeneca, έπειτα από κρούσματα θρόμβωσης μεταξύ εμβολιασθέντων.

Το παράδειγμά της ακολούθησαν και άλλες χώρες, όπως η Νορβηγία, η Ολλανδία και η Ισλανδία.

Εκτός της Ευρώπης, μία ακόμα χώρα που προέβη σε τέτοια ενέργεια ήταν η Ινδονησία.

Πάντως, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το εμβόλιο αυτό, σημειώνοντας ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι προκάλεσε αυτούς τους θρόμβους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε σήμερα ότι η συμβουλευτική επιτροπή του εξετάζει τις πληροφορίες που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19, όμως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οποιοδήποτε περιστατικό υγείας προκλήθηκε από το εμβόλιο.

Σημειώνεται, ότι στην Δανία 60χρονη που πέθανε από θρόμβωση αφού της χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού εμφάνισε «ιδιαίτερα ασυνήθιστα» συμπτώματα, ανακοίνωσε η Δανέζικη Υπηρεσία Φαρμάκων.

Σχετικά άρθρα