Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρίσι: Κάθε 12 λεπτά και μια νέα εισαγωγή στην εντατική

Παρίσι: Κάθε 12 λεπτά και μια νέα εισαγωγή στην εντατική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Παρίσι,

Η κατάσταση με τη νόσο Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού είναι «ιδιαίτερα ανησυχητική» και η κυβέρνηση θα λάβει επιπλέον περιοριστικά μέτρα εκεί, εάν η πανδημία συνεχίσει να εξελίσσεται με τον ίδιο ρυθμό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν.

Αν και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων δεν παρουσιάζει εκθετική αύξηση, οι αριθμοί των νοσηλειών στις ΜΕΘ ανήλθαν σε νέο υψηλό 3,5 μηνών σε εθνικό επίπεδο, προσεγγίζοντας τις 4.000, την ώρα που η Γαλλία αντιμετωπίζει νέα, πιο επικίνδυνα στελέχη.

«Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να πούμε ότι οι παραλλαγές είναι πιο μεταδοτικές και πιο επικίνδυνες και τώρα αντιπροσωπεύουν πάνω από τα 2/3 των μολύνσεων στη Γαλλία», είπε ο Ολιβιέ Βεράν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας νέος ασθενής πηγαίνει στην εντατική στην περιοχή του ευρύτερου Παρισιού κάθε 12 λεπτά, σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει πότε θα καταγραφεί η κορύφωση εκεί.

Στην περιοχή του Παρισιού, ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 στις ΜΕΘ προσεγγίζει τους 1.000 και ενδέχεται να φθάσει τους 1.500 έως τα τέλη Μαρτίου, εάν συνεχιστεί η υφιστάμενη τάση, προειδοποίησε ο Γάλλος υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως αυτό το επίπεδο θα ήταν «κρίσιμο» για τα νοσοκομεία της περιοχής.

«Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, εάν η διασπορά της πανδημίας παραμείνει στον τωρινό ρυθμό της», υπογράμμισε.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 27.166 σήμερα κι ανέρχεται πλέον σε 3,99 εκατομμύρια, ο έκτος υψηλότερος απολογισμός παγκοσμίως.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 265 θάνατοι, με το σύνολο των νεκρών από την Covid-19 να βρίσκεται πλέον στα 89.830, το έβδομο υψηλότερο παγκοσμίως.

Σχετικά άρθρα