Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντι Μάιο: Δεν θα γίνουν ανεκτές προκλήσεις και μονομερείς πρωτοβουλίες κατά της Κύπρου

Ντι Μάιο: Δεν θα γίνουν ανεκτές προκλήσεις και μονομερείς πρωτοβουλίες κατά της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιταλία, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Λουίτζι Ντι Μάιο, Νίκος Χριστοδουλίδης,

Εξαιρετικές χαρακτήρισε τις σχέσεις Κύπρου-Ιταλίας ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος ανέφερε ότι οι διεργασίες για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών θα συνεχιστούν.

«Το γεγονός ότι οι δύο χώρες ανήκουν στην οικογένεια της Μεσογείου αποτελεί την προϋπόθεση πάνω στην οποία χτίζουμε μια σχέση όλο και πιο ευρεία, αλλά και σύνθετη», ανέφερε χαρακτηριστικά, αναπτύσσοντας το πλαίσιο γύρω από το οποίο πραγματοποιήθηκαν οι επαφές του με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Ντι Μάϊο δήλωσε ότι κατά την διάρκεια των επαφών που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του επισημάνθηκε για μια ακόμη φορά η πρόθεση για ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας και των επενδύσεων, ιδιαίτερα σε στρατηγικούς τομείς όπως η Ενέργεια και οι Υποδομές, ενώ, όπως είπε, οι δύο πλευρές θα εργαστούν για τη συνέχιση του διαλόγου ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ σχετικά με το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, ούτως ώστε να επιτευχθεί ισορροπία ανάμεσα στα ζητήματα που σχετίζονται με την Ευθύνη και αυτά της Αλληλεγγύης.

«Έχω επαναλάβει την πλήρη αλληλεγγύη και στήριξή μου στην Κύπρο.

»Προκλήσεις και μονομερείς πρωτοβουλίες εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι ανεκτές.

»Η Ιταλία παραμένει στο πλευρό της Κύπρου και της Ελλάδας, εναντίον κάθε μορφής παραβίασης των δικαιωμάτων τους», επεσήμανε, ενώ σε σχέση με το Κυπριακό εξέφρασε την ικανοποίησή του για την Άτυπη Διάσκεψη 5+1 που θα πραγματοποιηθεί στην Γενεύη, λέγοντας ότι η Ιταλία απορρίπτει κάθε προσπάθεια που δεν ταυτίζεται με τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των ΗΕ.

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ μίλησε για την ανάγκη σωστής εκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων, ενώ τόνισε ότι η ιταλική πλευρά αναγνώρισε πλήρως τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Δεκέμβρη.

«Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε σε μια πολυμερή Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο, κατόπιν και της σχετικής ανακοίνωσης από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σ. Μισέλ», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα