Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Φιλοϊρανοί διεξάγουν εκτεταμένους προσηλυτισμούς στον σιιτισμό με οικονομικά ανταλλάγματα

Συρία: Φιλοϊρανοί διεξάγουν εκτεταμένους προσηλυτισμούς στον σιιτισμό με οικονομικά ανταλλάγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Σιίτες, Συρία, Χαλέπι,

Το Ιράν συνεχίζει να ενισχύει τη στρατιωτική παρουσία του στο συριακό έδαφος, μέσω της επέκτασης των πολιτοφυλακών του σε όλα τα εδάφη υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Όπως μετέδωσε την Παρασκευή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), βρίσκεται σε εξέλιξη στα κυβερνητικά εδάφη εκτεταμένος προσηλυτισμός στο σιιτικό Ισλάμ (που είναι η ιρανική «εκδοχή» του Ισλάμ) και με οικονομικά ανταλλάγματα.

Φιλοϊρανοί παραστρατιωτικοί -οι περισσότεροι νεοσύλλεκτοι από την περιοχή Αλ Μαγιαντίν- αναπτύχθηκαν σε αγροτικές περιοχές νότια της Δαμασκού και με επικεφαλής τον διοικητή Μουγιάντ αλ Ντουέχι αποσκοπούν να προσηλυτίσουν τους κατοίκους στο σιιτικό Ισλάμ μέσω ιδεολογικών και θρησκευτικών κατηχητικών.

Τις προηγούμενες ημέρες πηγές του SOHR ανέφεραν μια μεγάλης κλίμακας εκστρατεία στρατολόγησης Σύρων από την πολιτοφυλακή «Ταξιαρχία Φατιμιούν» στην ανατολική ύπαιθρο του Χαλεπού.

Η πολιτοφυλακή αυτή έχει αναδειχτεί ως η δεύτερη ισχυρότερη φιλοϊρανική μονάδα στη Συρία μετά τη λιβανέζικη «Χεζμπολάχ».

Οι επιχειρήσεις προσηλυτισμού Σύρων στο σιιτικό Ισλάμ από τους Ιρανούς στις περιοχές ανατολικά του Χαλεπιού δεν είναι καινούργιες.

Ξεκίνησαν πριν τέσσερα χρόνια από την παραστρατιωτική πολιτοφυλακή «Λίουα αλ Μπακίρ», η οποία εκμεταλλεύτηκε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και την ακραία φτώχεια.

Η «Ταξιαρχία Φατιμιούν» φαίνεται ότι ασκεί τους προσηλυτισμούς ποιο οργανωμένα.

Δημιούργησε κέντρα στρατολόγησης και προσφέρει οικονομικά ανταλλάγματα σε νεαρούς και ώριμους άνδρες εάν ασπαστούν τον σιιτισμό και ενταχθούν στις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, επισημαίνει το SOHR, η «Ταξιαρχία Φατιμιούν» στρατολόγησε περισσότερους από 360 άνδρες μέχρι στιγμής από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου.

Σχετικά άρθρα