Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία τώρα λέει ότι δεν θέλει τα F-35 αλλά τα λεφτά της πίσω

Η Τουρκία τώρα λέει ότι δεν θέλει τα F-35 αλλά τα λεφτά της πίσω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εξοπλιστικά Προγράμματα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τουρκία,

Είμαστε αποφασισμένοι να γίνουμε πλήρως ανεξάρτητοι στον αμυντικό τομέα, δήλωσε ο επικεφαλής της Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ντεμίρ είπε ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλα τα πολιτικά και νομικά της δικαιώματα για να αντισταθμίσει την έξοδό της από το πρόγραμμα κατασκευής των F-35.

«Έχουμε μια πολύ ξεκάθαρη απώλεια δικαιωμάτων, αυτή η αδικία πρέπει να εξαλειφθεί», είπε ο Ντεμίρ προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν επιδιώκει απαραίτητα την επιστροφή της στο πρόγραμμα του F-35 αλλά ζητά η να αποζημιωθεί για την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί, μετά την επιλογή των ΗΠΑ να αποπέμψουν την Τουρκία από το πρόγραμμα.

«Ο στόχος όλων των προσπαθειών μας δεν είναι απαραίτητα να επιστρέψουμε στο πρόγραμμα, αλλά μάλλον να δούμε τις αδικίες και να αποζημιωθούμε για την απώλεια των δικαιωμάτων μας» είπε ο Ντεμίρ.

Η Τουρκία έχει αναθέσει στο αμερικανικό δικηγορικό γραφείο «Arnold & Porter», για να προστατεύσει τα δικαιώματά της και να ζητήσει αποζημίωση για την αποπομπή της από το αμερικανικό πρόγραμμα κατασκευής μαχητικών F-35 στο οποίο έχει συμβάλλει και οικονομικά.

Σχετικά άρθρα