ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αυστρία ετοιμάζεται να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V

Η Αυστρία ετοιμάζεται να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστρία, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ρωσία,

Εικόνα χάους παρουσιάζει η Ε.Ε. όσον αφορά στη πολιτική της για τη διασφάλιση εμβολίων κατά του κορωνοϊού, καθώς μια χώρα του «σκληρού πυρήνα» της Ένωσης ετοιμάζει… ανταρσία.

Πρόκειται για την Αυστρία, ο καγκελάριος της οποίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, ανακοίνωσε ότι η χώρα διεξάγει συνομιλίες με την Ρωσία με θέμα το ενδεχόμενο της αγοράς του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V αλλά και της συνεργασίας στον τομέα της παραγωγής του σε περίπτωση που υπάρξει πιστοποίηση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

«Σε ό,τι αφορά στο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik-V, είμαστε σε επαφή.

»Μίλησα τηλεφωνικά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

»Μετά από αυτή τη συνομιλία έχουμε συνεχείς επαφές με τον Ρώσο πρέσβη (στην Βιέννη Ντμίτρι Λιουμπίνσκι) καθώς και με τις εταιρείες που το παράγουν στην Ρωσία.

»Πρόκειται για δύο ζητήματα. Πρώτον για την ενδεχόμενη αγορά του εμβολίου στην περίπτωση που το εγκρίνει ΕΜΑ.

»Δεύτερον, για την δυνητική συνεργασία στον τομέα της παραγωγής του», δήλωσε ο Κουρτς.

Την 1η Μαρτίου ο Λιουμπίνσκι είχε ανακοινώσει ότι επισκέφθηκε την καγκελαρία για να συζητήσει ζητήματα σχετικά με την ενδεχόμενη προμήθεια του εμβολίου και την συνεργασία με το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Αυστρία καθώς και το θέμα της πιστοποίησης του από τον ΕΜΑ.

Στις 26 Φεβρουαρίου Κουρτς και Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν συζήτησαν το θέμα της προμήθειας του ρωσικού εμβολίου από την Αυστρία μετά την έγκριση του από τον ΕΜΑ, όπως και τις δυνατότητες της από κοινού παραγωγής του.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Ουγγαρία έχει προχωρήσει σε εμβολιασμούς με το Sputnik-V, απηυδησμένη από τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμβολίων στην Ε.Ε. από τις φαρμακοβιομηχανίες με τις οποίες έχει συνάψει συμβόλαια η Κομισιόν.

Σχετικά άρθρα