Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνέλαβαν μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην Ιορδανία

Συνέλαβαν μέλη του Ισλαμικού Κράτους στην Ιορδανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιορδανία, Ισλαμικό Κράτος,

Έντεκα τζιχαντιστές τους Ισλαμικού Κράτους συνελήφθησαν στην Ιορδανία από τις Αρχές Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΠΈΤΡΑ, τα έντεκα μέλη της Daesh, όπως είναι στα αραβικά το ακρωνύμιο για το Ισλαμικό Κράτος «συνελήφθησαν και ομολόγησαν ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στο βασίλειο σε ζωτικής σημασίας θεσμούς για την εξάπλωση της αναρχίας στη χώρα».

Η Ιορδανία είναι μεταξύ των κρατών που συμμετέχουν στη συμμαχία που ξεκίνησε υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών για την αντιμετώπιση του κινδύνου από τους τζιχαντιστές.

Η επιχειρησιακή ικανότητα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτος και η προέλαση τους στο Ιράκ και τη Συρία έχει δημιουργήσει σοβαρή ανησυχία στην Ιορδανία, η οποία φοβάται ότι μπορεί να μεταδοθεί σαν «ασθένεια» στο εσωτερικό της η δράση των τζιχαντιστών καθώς η χώρα είναι ήδη σημείο υποδοχής ενός σημαντικού αριθμού εξαθλιωμένων προσφύγων από τη Συρία που ξεπερνά τις 600.000, αλλά και έδρα ενεργών τοπικών ισλαμιστικών οργανώσεων.

Κατά την επίσκεψη του στο Παρίσι την περασμένη Τετάρτη, ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας εξέφρασε στη συνάντηση του με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ «την υποστήριξή του στη διεθνή κινητοποίηση κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων και ριζοσπαστικών ομάδων».

Σχετικά άρθρα