Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι απειλούν τον Ερντογάν: Κάτω τα χέρια από τους Κούρδους (βίντεο)

Οι Κούρδοι απειλούν τον Ερντογάν: Κάτω τα χέρια από τους Κούρδους (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, Βίντεο, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Κωνσταντινούπολη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία, αφού οι καταιγιστικές γεωπολιτικές ανατροπές σε γεωστρατηγικό, επίπεδο που δρομολογούν τα εγκλήματα του Ισλαμικού Κράτους, επηρεάζει άμεσα το πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία.

Μεγάλη διαδήλωση πραγματοποίησαν οι Κούρδοι στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, κρατώντας μάλιστα σημαίες με το πρόσωπο του Οτσαλάν, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που παίζει υπόγεια παιχνίδια με τους τζιχαντιστές τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

“Κάτω τα χέρια από τους Κούρδους” ήταν το κεντρικό σύνθημα και όπως δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος των Κούρδων της Τουρκίας, Εμρουλάχ Μπινγκιούλ, “καλούμε τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου να σταματήσουν τα βρώμικα παιχνίδια. Μακρυά τα χέρια σου από τους Κούρδους γιατί φοβάμαι ότι κανείς δεν θα σε σώσει από τον σφικτό εναγκαλσμό σου (με το Ισλαμικό Κράτος).

Πρόκειται για μία πρωτοφανή δήλωση για τα δεδομένα της Τουρκίας, αφού οι Κούρδοι στο επίσημο πολιτικό σκηνικό κρατούσαν χαμηλά τους τόνους όλο το τελευταίο διάστημα επειδή ήταν κιόλας σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις προσέγγισης που γίνονταν από το τουρκικό κράτος με τους Κούρδους που ζουν στην χώρα.

Όμως η εκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία αλλά κυρίως η αποκάλυψη των σχέσεών του με το ισλαμικό Κράτος που συστηματικά βάλει κατά των Κούρδων ξεχείλισε το ποτήρι και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι Κούρδοι βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης τόσο μαζικά.

Όπως σημειώνουν τα διεθνή μέσα η πορεία ξεκίνησε σαν διαμαρτυρία κατά του Ισλαμικού Κράτους και γρήγορα μετατράπηκε σε αντικυβερνητική διαδήλωση.

Σχετικά άρθρα