Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι μισθοφόροι των Τούρκων καλλιεργούν κάνναβη στην κατεχόμενη Β/Α Συρία – Μεγάλες χασισοφυτείες

Οι μισθοφόροι των Τούρκων καλλιεργούν κάνναβη στην κατεχόμενη Β/Α Συρία – Μεγάλες χασισοφυτείες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχράρ Αλ Σαμ, Αχράρ Αλ Σαρκίγια, Εφρίν, Ισλαμιστές, Κάνναβη, Μαύρο Χρήμα, Μισθοφόροι, Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, Συρία, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Ταξιαρχία Σουλτάνος Σουλεϊμάν Σαχ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι, Χαλέπι, Χασίς, Χασισοφυτεία,

Οι μισθοφόροι των Τούρκων στα κατεχόμενα από την Τουρκία συριακά εδάφη στη βορειοανατολική Συρία καλλιεργούν κάνναβη σε μεγάλες εκτάσεις, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, αρκετές τουρκικές φατρίες, όπως οι Αχράρ αλ Σαμ, Σουλτάν Μουράντ, Αχράρ αλ Σαρκίγια και Αλ Τζάμπχα αλ Σμανίγια, καλλιεργούν κάνναβη στην ύπαιθρο του υπό τουρκική κατοχή κουρδικού θύλακα της Εφρίν (Αφρίν) στη βορειοανατολική Συρία.

Η καλλιέργεια της κάνναβης πραγματοποιείται ανεμπόδιστα σε μεγάλες εκτάσεις -χασισοφυτείες- στις περιοχές Μαϊντάν Ικμπίς, Χαράμπ Σαλούκ και Σαουάρκα, οι οποίες συνδέονται με την περιοχή Ράτζο.

Επιπλέον, οι ίδιες φατρίες ξεπλένουν μαύρο χρήμα, με την πλήρη συγκατάθεση της Τουρκίας όπως καταγγέλλεται.

Ξέπλυμα χρήματος

Το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες είναι οι επιχειρήσεις του Τουρκμένου (Τούρκου της Συρίας) οπλαρχηγού Μοχάμεντ Αλ Τζασέμ, γνωστού κι ως Άμπου Άμσα, της τουρκμενικής ένοπλης οργάνωσης «Σουλεϊμάν Σαχ».

Ο Αμπού Άμσα, μεταδίδει το Παρατηρητήριο, μετέτρεψε την περιφέρεια Σέιχ Χάιντ σε ιδιωτικό βασίλειο και ο ίδιος ανακηρύχτηκε «σουλτάνος».

Άνοιξε ένα εμπορικό κέντρο, καφετέρια και άλλες επιχειρήσεις με τουρκική υποστήριξη, λεηλάτησε τα ακίνητα των κατοίκων και παρακρατεί από 300 έως 600 δολάρια από τον μισθό κάθε άνδρα που έστειλε να πολεμήσει στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν. Αυτός λέγεται ότι έστειλε 1.250 άνδρες στη Λιβύη.

Σχετικά άρθρα